Bank: Historisk lav rente på vej
Boligejere med rentetilpasningslån kan godt finde proptrækker og en god flaske rødvin frem. Der er udsigt til rekordlave fleksrenter de kommende år. Foto: Colourbox
Der er udsigt til endnu et år med rekordlave fleksrenter. Gældskrisen tvinger nemlig ECB vil at sænke renten, forventer Danske Bank.

Der er udsigt til historiske rentefald de kommende måneder til gavn for danske flekslånere.

Gældskrise og uro på de finansielle markeder vil tvinge Den Europæiske Centralbank (ECB) og Nationalbanken til at sænke renten hele to gange de kommende måneder.

Det forudser Danske Bank i en ny analyse.

"Vi forventer, at ECB vil sænke renten med 0,25 procent både på deres rentemøde i december og januar 2012 og så kommer renten ned i 0,75 procent, hvilket er historisk lavt," lyder det fra Frank Øland Hansen, seniorøkonom i Danske Bank.

Nationalbanken forventes at følge efter, så dermed er der også udsigt til historisk lave renter herhjemme.

Den etårige rente på flekslån endte i december sidste år på lidt over 1,5 procent, hvilket på det tidspunkt var historisk lavt.

Og den rente forventes at blive endnu lavere i december, når boliglån for milliarder skal refinansieres.

"Med en europæisk rente på under én procent gennem hele 2012 og måske 2013, kan den danske flekslånsrente gå hen og blive meget lav. Det er godt for flekslånere og godt for boligmarkedet," siger Frank Øland Hansen.

Men boligejernes jubel sker på en meget kedelig baggrund, påpeger Frank Øland Hansen.

"Det ser rigtig skridt ud for euroområdet, der sandsynligvis allerede er i recession, og vækstudsigterne er yderligere forværret af, at det ikke er lykkedes politikerne at dæmme op for gældskrisen," siger han til Newspaq.