Bagmandspolitiet dropper kursmanipulationssag mod bank
Danske Andelskassers Bank har hovedsæde i Hammershøj mellem Viborg og Randers. Foto: Henning Bagger/Scanpix
Danske Andelskassers Bank er fri for mistanke om kursmanipulation. Åregammel sag er nu droppet.

I snart fire år har en mistanke om kursmanipulation hængt over Danske Andelskassers Bank.

Men det er slut nu, for ifølge en fondsbørsmeddelelse fra banken har Statsadvokaten for særlig økonomisk kriminalitet - i daglige tale Bagmandspolitiet - opgivet sigtelsen mod banken.

- Banken har under hele forløbet afvist sigtelsen, men har i øvrigt samarbejdet fuldt ud med myndighederne om at afklare sagen.

- Vi er meget glade for, at sagen nu har fundet sin afslutning, siger administrerende direktør Jan Pedersen i den forbindelse.

Banken blev sigtet tilbage i august 2013 på baggrund af en mistanke om, at den i forbindelse med en række handler med egne aktier i 2011 forsøgte at trække kursen opad i forbindelse med børsnoteringen i juli det år.

Mistanken stammede fra Finanstilsynet, der i juni 2012 politianmeldte banken, fordi den efter tilsynets mening udnyttede sin dominerende position i markedet til at styre kursdannelsen.

I forbindelse med sagen blev en af bankens ledende medarbejdere også sigtet for medvirken til kursmanipulation.

Allerede dengang afviste Danske Andelskassers Bank anklagen og hævdede, at man i givet fald ikke ville have fået nogen gevinst ved det påståede kursfuskeri.

Det skete med baggrund i en ekstern undersøgelse, man selv havde iværksat.

Bagmandspolitiet understregede dog, at kursmanipulation sagtens kan være strafbar, selv om der ikke er nogen gevinst forbundet med den.

Tidligere tirsdag meddelte Danske Andelskassers Bank, at rigmanden Henrik Lind havde øget sin aktieandel i selskabet, så han nu ejer 26,85 procent.

/ritzau/