Badminton: Tine Baun videre ved VM

Danmarks bedste damesingle vandt sin første VM-kamp i to sæt.
Tine Baun sad over mandagens kamp, så dagens modstander var mere klar fra start i dag. Det varede dog ikke ved.
Tine Baun sad over mandagens kamp, så dagens modstander var mere klar fra start i dag. Det varede dog ikke ved. Foto: Scanpix, Reuters, Kim Kyong-Hoon

Danmarks bedste damesingle Tine Baun blev varmet grundigt op i sin første kamp ved badminton VM i London.

Kampen startede dramatisk. Spillerne fulgtes ad hele første sæt, indtil Tine Baun kom bagud 19-20 og Tsz Ka Chan fra Hong Kong havde sætbold.

Tine Baun vandt bolden og kom på 20-20. Tabte næste point og stod igen over for sætbold til modstanderen. Sådan fortsatte det, indtil Tine Baun kom på 25-24 og endelig klarede sætbolden, så hun kunne tage første sæt 26-24.

"Det er altid svært at spille første runde, og det var tydeligt, at hun havde haft en kamp før," siger Tine Baun til Jyllands-Postens udsendte.

"Jeg fandt ud af, at der var lidt medvind, da vi varmede op. Derfor kom jeg til at skyde for kort nogle gange. Og det var meget hende, der jagtede mig rundt. Men jeg vil ikke tabe på passivt spil, så jeg blev ved med at spille skarpt," siger Tine Baun.

I andet sæt fik danskeren rystet nerverne af sig og spurtede af sted til en føring på 16-5. Tsz Ka Chan fik herfra kun taget to point mere, så Tine Baun kun vinde kampen med overbevisende 21-7.

Danskeren er femteseedet ved VM i år. Hun vandt VM-bronze i 2010, men har endnu en finalekamp til gode.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.