Babydrabssag får kritik fra advokater

I mere end 10 måneder har to mænd fra det nordlige Odsherred været mistænkt for babydrab og seksuel mishandling af nu 24-årig datter.
Når politiet er usikre på beviserne, kan selv drabssager trække ud i det uendelige.
Når politiet er usikre på beviserne, kan selv drabssager trække ud i det uendelige. Foto: Colourbox

Ifølge den ene forsvarsadvokat er meldingen fra politiet, at de seneste seks måneder er gået på at genafhøre den måske forurettede. Det er alt, alt for lang tid, siger landsformanden for beskikkede forsvarsadvokater, advokat Henrik Stagetorn, til dagbladet Nordvestnyt.

- Det er helt uantageligt. Det skaber en fuldstændig uacceptabel situation, ikke alene for de to sigtede, men også for den forurettede. Det er en type sag, som lægger op til at anklagemyndigheden sørger for, at der træffes en beslutning hurtigt, siger han.

Og hos landsforeningen Krim, der bl.a. tilbyder gratis retshjælp, mener man, der er et hul i retsplejeloven.

- Vi ser desværre mange sager, som helt typisk går meget langsommere, når politiet er usikre på beviserne. Et af problemerne er, at Folketinget er meget rundhåndede over for politiet på det her område, og det er meget krænkende, siger advokat Claus Bonnez.

Hos anklagemyndigheden er politiadvokat Finn Ravnborg helt uenig i advokatkritikken.

- Det korte af det lange er, at vi forsøger at gøre sagen færdig så hurtigt som muligt efter omstændighederne. Men det er en meget speciel sag, som vi mener bliver behandlet med den hurtighed, som den kan. Vi forventer, at sagen er færdigbehandlet i løbet af august, så den kan sendes til endelig vurdering hos statsadvokaten, siger han til dagbladet Nordvestnyt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.