Aviskongen vasker hænderne i skandalesag
News of the World er den avis, der blandt andet har aflyttet telefoner og hacklet sig ind på mail-konti i jagten på gode historier. Foto: MATT DUNHAM / POLFOTO
Han indrømmer, at det er pinligt og føler sig ydmyg, men Rupert Murdoch nægter at have ansvaret i aflytningskandalen.

Mediemesteren Murdoch siger, at afsløringen af hans avis' ulovlige metoder for at få fingrene i "gode historier" gør ham ydmyg. Men han nægter selv at have ansvar i sagen.

Aviskongen og hans søn er netop nu ved at blive afhørt om aflytningsskandalen på avisen News of the World. Flere spørgsmål fra det engelske parlaments kulturudvalg, der afhører Murdoch, har gået på, i hvilket omfang den 80-årige mediemogul havde kendskab til de ulovlige metoder.

"Jeg er ikke skyldig. De folk, jeg stolede på, og dem, de stolede på, har ansvaret. Jeg har 53.000 ansatte rundt omkring i verden, og jeg overlod ansvaret på News of the World til folk, jeg stolede på, " lød det fra Murdochs søn, James, som ofte svarede på spørgsmålene for sin far.

Den ældre Murdoch har af flere omgange sagt, at han ikke kan huske svarene på spørgsmålene.

På trods af, at de to chefer nægter ansvaret, har flere af kulturudvalgets medlemmer i dag påpeget, at der på News of the World må have været en kultur, hvor de ulovlige metoder har været accepterede og almindelige.