Avisen.dk åbner vindue til den fattige verden

Arbejdsliv
Journalisterne Anne Hyll-Müller og Dan Larsen har fået støtte fra Danida til at levere verdensnyheder eksklusivt til Avisen.dk (Foto: Colourbox)
Nyt samarbejde giver avisens læsere verdensnyheder leveret af to af landets mest erfarne journalister.

Avisen.dk er Danmarks førende netmedie med fokus på danskernes arbejdsliv. Nu sætter avisen også fokus på resten af verden - ikke mindst de milliarder af mennesker, der lever i fattige lande.

Hvordan går det hos dem med jobs, vilkår, økonomi og politik? Det vil Avisen.dk udforske.

Vi indleder derfor et unikt forsøg med systematisk dækning af de fattigste lande i samarbejde med to rutinerede journalister med baggrund i internationale forhold. De er Anne Hyll-Müller og Dan Larsen, der har modtaget støtte fra Danidas Oplysningsmidler til at skrive nyheder til Avisen.dk.

Anne Hyll-Müller er journalist med professionel baggrund både i dansk presse (Information og Politiken) og internationale organisationer. Dan Larsen er også journalist (DR-P1, Børsen, TV2 Nyhederne, DR-TVA) og u-landsorganisationer. Begge har tilmed akademisk baggrund.

Ikke alt er sort

De to journalister vil tage Avisen.dk’s læsere til lande, som sjældent optræder i danske medier med mindre de drukner i vand, lava eller vold. Naturligvis sker der en mængde interessante ting, og trods fattigdom er alt ikke sort. De fleste svage økonomier vokser faktisk sundt og godt.

”Som et supplement til vores daglige dækning af danskernes arbejdsliv glæder vi os til at åbne vinduet til den fattige del af verden. Jeg håber, at vores læsere vil tage godt imod verdensnyhederne fra to af Danmarks mest erfarne u-landsjournalister,” siger chefredaktør Rasmus Emborg, Avisen.dk.

NB: Den 31. juli 2011 er Anne Hyll-Müller udtrådt af projektet, da hun har fået stilling i Afrika for UNESCO.

Nyheder

Dronningen dybt

forfærdet