Avis: Liberia kræver Brügger udleveret
De to DR-talenter Mikael Bertelsen og Mads Brügger -sidstnævnte er i dag kanalchef på Radio 24/7. Foto: DR Presse/Agnete Schlichtkrull
Liberias præsident og modtager af Nobels fredspris vil have Mads Brügger udleveret for "Ambassadøren".

Liberias præsident, modtageren af Nobels fredspris Ellen Johnson Sirleaf, tager for første gang bladet fra munden i sagen om journalist Mads Brüggers dokumentarfilm 'Ambassadøren'.

Det skriver politiken.dk.

Forleden skrev landets informationsministerium i en pressemeddelelse, at det vil lægge sag an mod Mads Brügger, hvis "handling ikke kun (er) amoralsk, men kriminel og fornærmende for Liberias ledelse og folk".

I dag gentager landets præsident, nobelpristageren Ellen Johnson Sirleaf, kritikken i et langt interview med Liberias førende avis, Frontpage Africa.

- Mr. Cortzen er en bedrager, en kriminel, konstaterer præsident Sirleaf og undrer sig over, at Mads Brügger kunne slippe igennem det liberianske godkendelsessystem.

Præsident Sirleaf understreger i interviewet, at Mads Brügger ikke kommer til at slippe af sted med diplomatsvindlen, hvis det står til hende.

- Så vi kommer efter ham og den rådgivningsservice, som udsteder falske dokumenter i Liberias og andre afrikanske landes navn, siger hun til Frontpage Africa.

- Vi går efter ham, og hvis der er nogen måde, vi kan få ham udleveret på, vil vi få ham herned, siger hun.

Brügger, som i dag er kanalchef for radiostationen 24syv, ansætter i filmen en hollænder til for store dollarbeløb at formidle ham titlen af honorær generalkonsul for Liberia i Den Centralafrikanske Republik.

Titlen skal Brüggers alter ego hr. Cortzen bruge til frit at kunne transportere bloddiamanter ind og ud af det centralafrikanske land, et forehavende som dog aldrig lykkes i filmen.