Avis i faglig konflikt-klemme råber på hjælp
Et "par håndfulde" af 14.000 abonnenter har opsagt avisen, fordi de mener, at Vejle Amts Folkeblad bøjer sig for 3F's pres. Foto: 3F
Folketinget bør se på faglige regler, mener redaktør fra Vejle Amts Folkeblad, som er ramt af sympatikonflikt.

Det er forkert, at Vejle Amts Folkeblad (VAF) må afvise annoncer for restaurant Vejlegården, siger redaktør Mogens G. Madsen fra VAF.

Avisen kan ikke trykkes, fordi 3F har etableret en lovlig sympatikonflikt mod restauranten, som har opsagt overenskomsten til fordel for Kristelig Fagbevægelse, Krifa.

- Vi er taget som gidsel. En række læsere opfatter det, som om vi er bukket under for 3F's krav. Det er der ikke tale om. Da der er tale om en lovlig konflikt, kan vi ikke bringe annoncen, fordi vores avis så ikke kommer på gaden, siger Mogens G. Madsen.

- Det er på tide, at politikerne kigger på, om reglerne er skruet sammen, så de er tilpasset et moderne samfund. Det er lidt grotesk, at en konflikt kan have den konsekvens, at vi som avis må sige nej til en bestemt kunde, siger redaktøren.

Et "par håndfulde" af 14.000 abonnenter har opsagt avisen, fordi de mener, at VAF bøjer sig for 3F's pres.

- Folk har reageret meget følelsesladet. Det er tilsyneladende et spørgsmål, som ligger mange meget på sinde. Jeg forstår godt, at de synes, at det er en underlig situation, at deres avis pludselig er nødt til at sige nej til en annoncør, siger Mogens G. Madsen.

Sympatikonflikten rammer også Carlsberg, som ikke kan levere øl til restaurant Vejlegården.

Avisen har i sagen fulgt et råd fra deres organisation, Danske Mediers Arbejdsgiverorganisation, fordi konflikten er lovlig, påpeger redaktøren.

- Politikerne skal kigge på, om fagbevægelsen er for enerådende på arbejdsmarkedet. Der er jo andre aktører, som med lige så stor ret kan sige, at de har lov at være der. Konflikten handler om, at restauratøren har tegnet overenskomst med Krifa, siger han.

- Hvorfor skal folk ikke have det valg? siger Mogens G. Madsen