Avis: Beboere bader i tis mens plejere ser tv

Holbæk Kommune går nu ind i en sag om svigt af sindslidende efter beskyldninger om, at beboerne er blevet svigtet
Flere timer i kørestolen med en våd ble. Det er ifølge Ekstra Bladet virkeligheden for beboere på Skarridsøhjemmet i Jyderup.
Flere timer i kørestolen med en våd ble. Det er ifølge Ekstra Bladet virkeligheden for beboere på Skarridsøhjemmet i Jyderup. Foto: www.colourbox.com

Plejere der ser tv og drikker kaffe, mens de sindslidende beboere sidder eller ligger i sit eget tis. Det billede tegner Ekstra Bladet af Skarridsøhjemmet i Jyderup, efter at avisen har haft en journalist til at arbejde undercover på stedet i tre uger.

Journalisten tog et job som sommerferievikar og nedskrev detaljeret, hvad han oplevede i de tre uger. I det værste tilfælde oplevede han, at der lå en mand i en seng i sit eget tis i 12 timer uden nogen hjalp ham. Han oplevede også en plejer, der så tv i fem timer af en vagt og gik en time før tid.

De pårørende er forargede og forlanger flere af plejerne fyret. Men socialchefen i Holbæk Kommune, Jan Christensen, tager det mere roligt.

"Det materiale, vi har fået fra Ekstra Bladet, giver os anledning at undersøge forholdene på Skarridsøhjemmetgrundigt," skriver han i en mail til Ekstra Bladet.

Jan Christensen siger, at det sagtens kan forekomme, at sindslidende ikke får skiftet ble i længere perioder, da man ikke kan tvinge dem til det. Desuden har de forskellige sindslidende meget forskellige behov.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.