Audi sponserer dansk EU-formandskab

Til januar vil 100 Audi-limousiner glide ind på de danske landeveje, hvor de skal fungere som transportmiddel under Danmarks EU-formandskab.
De fire forbundne Audi-ringe kommer til at pryde køleren på 100 smarte limousiner, når Danmark til januar overtager EU-formandskabet.
De fire forbundne Audi-ringe kommer til at pryde køleren på 100 smarte limousiner, når Danmark til januar overtager EU-formandskabet. Foto: Colourbox

Spare, hvor spares kan.

Det er under de mantra, at Udenrigsministeriet har indgået en sponsoraftale med den tyske bilfabrikant Audi, om at de skal levere 100 gratis limousiner, der skal fragte vigtige politikere rundt under Danmarks halvårlige EU-formandskab.

Det skriver Politiken.

Hvor både Audi og Udenrigsministeriet er glade for aftalen, så mener miljøorganisationen Greenpeace, at det er et forkert signal at sende i en tid, hvor miljø og alternativ energi, er et vigtigt forkusområde i både Europa og Verden.

"Det danske formandskab står på miljøområdet med en hovedprioritet på klimaområdet. Kommissionen fremlægger kort før Danmarks formandskab en 2050-plan, og en dansk målsætning har været, at vi skal prøve at arbejde frem mod så meget vedvarende energi som muligt. Og nu sætter man så et stort bilfirma til at reklamere for det danske EU-formandskab," siger politisk rådgiver i Greenpeace, Jan Søndergaard, til Politiken.

Heller ikke SF er synderligt glade for Audi-aftalen. De mener i stedet, at Udenrigsministeriet skulle have fået en sponsoraftale, der indeholdt elbiler.

Udenrigsministeriet har også forsøgt at få sponsorater på fladskærme, kopimaskiner og mobiltelefoner. Indtil videre uden held.

Kilde: Politiken

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.