Astrid Krag lurer på formandsposten
- I dag skal handle om Villy. Jeg har ikke gjort min stilling klar, trods TV2 åbenbart har erfaret det, lyder det fra ministeren. Foto: Jens Dresling / POLFOTO
Sundhedsminister Astrid Krag har endnu ikke besluttet, om hun vil forsøge at blive formand for SF.

Sundhedsminister Astrid Krag har endnu ikke besluttet, om hun vil forsøge at blive formand for SF.

Villy Søvndal er færdig som formand for SF, og derfor skal der nu findes en ny person til at stå i spidsen for regeringspartiet.

Ifølge TV 2 News skulle sundhedsminister Astrid Krag være klar til at kæmpe om hvervet, men det har hun altså endnu ikke besluttet sig for, forklarer hun til Ritzau.

- Jeg vil gerne afkræfte, at jeg har gjort min stilling op i forhold til at kandidere til formandsposten for SF, som det ellers er fremgået af medierne, siger ministeren i en skriftlig kommentar.

- Villy har været en fremragende formand for SF, der har ført vores parti frem til en helt ny position i dansk politik. Så i dag handler det om Villy - og de nye kapitler i SF's historie, han har åbnet op for, lyder det fra Krag.

Også på sin Facebook-profil ruller ministeren de helt store ord ud om den afgående formand.

- Du blev hånet og latterliggjort, da du kom til. Men du stod ved dig selv og dit projekt. Du gjorde kritikerne til skamme og samlede partiet om det, som alle dømte umuligt: At erstatte Lars Løkke og Pia Kjærsgaard med en ny regering med deltagelse af SF.

- Uden dig var vi ikke kommet så langt. Uden dig ville SF ikke stå med mere indflydelse end nogensinde før til at påvirke Danmark i en mere retfærdig, solidarisk og grøn retning.

- Villy forandrede SF. Og i dag er alle SF'ere med til at forandre Danmark. Det skal du have uendeligt meget tak for, skriver Krag.

Fredag formiddag forklarede Søvndal, at der inden for et par uger vil være fundet en ny formand for partiet.

- Jeg kender Astrid som en dygtig og arbejdsom SF'er, men jeg vil ikke give karakterer til kandidaterne. Jeg vil sætte mit kryds i al stilfærdighed og aldrig sige det til nogen, forklarer Villy Søvndal.