Arbejdstilsynet slår til mod misbrug af unge
Det er utrolig vigtigt med ordentlig oplæring, fortæller Jens Dissing fra Arbejdstilsynet. Foto: Colourbox
Hen over sommeren har Arbejdstilsynet fokus på de yngste på arbejdsmarkedet og de forhold, som ungdommen arbejder under.

Unge under 18 år, der arbejder for sent, betjener maskiner, de ikke har godkendelse til, eller løfter tunge ting, er i Arbejdstilsynets søgelys hen over sommeren.

Og det er vigtigt at holde øje med arbejdsmarkedets yngste, fortæller tilsynschef hos Arbejdstilsynet, Jens Dissing, til Newspaq.

- Det er utrolig vigtigt, at vi undgår, at så meget som én ung kommer til skade og får ødelagt sin erhvervskarriere, før den rigtigt går i gang, siger han.

Det er arbejdspladser som kiosker, sommerlande, campingpladser, butikker og supermarkeder, der får en særlig stor del af opmærksomheden.

Tit er det de samme ting, som Arbejdstilsynet oplever på arbejdspladserne.

- Det, vi typisk støder på, er, at de unge ikke har fået den rigtige oplæring, ikke får den rigtige instruktion, og at der ikke bliver ført tilsyn omkring maskiner som eksempelvis pappressere og flaskeautomater, siger Jens Dissing, der dog fortæller, at der bliver længere og længere imellem de grove overtrædelser.

- Jeg synes egentlig, at virksomhederne er ved at have styr på de unges arbejdsforhold, siger han, men tilføjer, at det ikke er alle virksomheder, der er klar over, hvor store krav der er til oplæring af unge under 18 år.

Udover arbejdsgiverne har Arbejdstilsynet også fokus på at få forældrene til at sætte sig ind i deres barns arbejdsforhold, så de kan give gode råd.