Administration 

Arbejdsmarkedets parter begejstrede for positiv evaluering af Erhvervsakademierne

Erhvervsakademierne lever op til de politiske målsætninger, som var udgangspunktet for etableringen af erhvervsakademierne i 2009. Det viser en ny evaluering fra Rambøll Management Consulting, udført for Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelse. Arbejdsmarkedets parter er begejstrede for evalueringens resultater.

Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Evalueringen modtages positivt af Uddannelsesministeren

Etableringen af erhvervsakademierne i 2009 har ifølge Rambølls rapport ført til en styrket sektor med god vækst og et godt fagligt, økonomisk og ledelsesmæssigt grundlag for at tilbyde erhvervsakademi- og professionsbachelor-uddannelser samt efter- og videreuddannelse på det tekniske og merkantile område. De danske erhvervsakademier er således godt på vej til at opfylde de politiske målsætninger for sektoren.

Uddannelsesminister Morten Østergaard er overordnet tilfreds med evalueringens resultater. I en pressemeddelelse fra Ministeriet udtaler ministeren således, at: "Etableringen af en fælles institutionel ramme for erhvervsakademierne var den rigtige vej at gå. Erhvervsakademierne er blevet bæredygtige og arbejder ihærdigt på at fylde rammerne ud."

Arbejdsmarkedets parter reagerer positivt på evalueringen

Evalueringen vækker også glæde hos arbejdsmarkedets parter. Således udtaler Lars Goldschmidt, Direktør i Dansk Industri, som var en vigtig aktør i etableringen af erhvervsakademierne i 2009, at: "Dansk Industri ser med stor glæde på evalueringens konklusioner. Vi ser etableringen af erhvervsakademierne som en vigtig og rigtig beslutning i forhold til at samle erhvervsrettede, praksisnære uddannelser i én stærk uddannelsessektor. Evalueringen peger på, at erhvervsakademierne er på rette vej og fortsat skal fokusere på at uddanne arbejdskraft, der efterspørges af erhvervslivet."

LO var også en vigtig aktør i forhold til etableringen af erhvervsakademierne. Ejner Holst fra LO er meget begejstret for evalueringen: "For det første er vi hos LO utroligt stolte over, at erhvervsakademierne har kunnet bevise, at det er en levende og selvstændig sektor - og at den er krumtappen i det videregående uddannelsessystem." Ifølge Ejner Holst har aktørerne til fulde opfyldt målsætningerne for de videregående uddannelser: "Når vi er stolte, er det fordi, det er erhvervsakademierne, der kommer til at levere erhvervsrettet, videregående uddannet arbejdskraft."

Niels Milling, Underdirektør i Dansk Erhverv, ser positivt på evalueringens konklusioner: "Rapporten viser, at erhvervsakademierne er på rette spor: De har tilvejebragt en kvalitet i uddannelserne, som er både rigtig og nødvendig. Evalueringen viser også, at erhvervsakademierne demonstrerer en kvalitet i undervisningen, der understreger, at erhvervsakademierne bør beholde deres uddannelsesudbud fremover. Det har de bevist, at de kan håndtere."

KEAs uddannelser viser styrke og bæredygtighed

Hos KEA glæder man sig over rapportens konklusioner. Ifølge Rektor for KEA, Ingo Østerskov, er Rambølls evaluering en validering af, erhvervsakademierne har levet op til forventningerne siden deres etablering i 2009: "Jeg tolker ud fra evalueringen, at der er tilfredshed med det arbejde, erhvervsakademisektoren har udført i perioden."

Bestyrelsesformanden for KEA, Henrik Salée, ser også med stor tilfredshed på Rambøll rapporten: "Evalueringen viser tydeligt en styrke og bæredygtighed, erhvervsakademierne har arbejdet for, siden loven om akademierne blev vedtaget. Vi har på KEA fra start arbejdet på højtryk for at etablere et stærkt erhvervsakademi med professions- og efteruddannelse, der er særdeles efterspurgt af arbejdsmarkedet. Denne indsats har også vist, at sammenhængen imellem erhvervsakademi-, professionsbachelor- og top-up uddannelserne er et perfekt match."

Henrik Salée ser uddannelserne som meget vigtige for rekruttering af fagligt, praktisk og bogligt stærke medarbejdere til erhvervslivet: "KEA arbejder løbende sammen med virksomheder og arbejdsmarkedets parter for at sikre, at uddannelserne har det rette praksisrettede fokus og er attraktive for unge: Den nye sektor har gjort det både lettere og mere transparent for virksomheder og studerende at gennemskue, hvad akademierne kan levere. At det samtidig har vist sig at være meget populære uddannelser for unge med en erhvervsuddannelse eller gymnasial baggrund, er meget glædeligt."

KEAs arbejde efter evalueringen

Evalueringen danner grundlag for en kommende politisk drøftelse mellem regeringen, Dansk Folkeparti, Det Konservative Folkeparti og Venstre om den videre udvikling af erhvervsakademisektoren. I det perspektiv vil KEA, ifølge Bestyrelsesformand Henrik Salée, fortsætte det vigtige samarbejde med arbejdsmarkedets parter og de øvrige erhvervsakademier om etablering og udvikling af en samarbejdende og fagligt bæredygtig erhvervsakademisektor, der fortsat kan levere uddannelser, der bidrager til vækst og innovation i virksomheder: "På KEA glæder vi os til det fortsatte udviklingsarbejde og håber, at Uddannelsesministeren vil kvittere for det gode arbejde ved at lade de fagligt bæredygtige institutioner bevare et selvstændigt udbud af relevante professionsbacheloruddannelser."

Ifølge Rektor Ingo Østerskov kan erhvervsakademierne nu arbejde videre med, at der også vil være erhvervsakademier i fremtiden - om end rapporten beskriver forskelle mellem institutionerne uden en egentlig analyse af den enkelte institution: "Min vurdering af KEA er, at vi har leveret en flot indsats på alle niveauer. Min formodning er, at KEA står stærkt styrket i forhold til de udfordringer, vi mødes af i de kommende år. KEA kan i min optik både opnå en fremtid som erhvervsakademi og som professions-/erhvervshøjskole - med fokus på det private erhvervsliv. Rapporten viser et stærkt udgangspunkt for vores fremtidige udvikling."

Ejner Holst, LO, ser også positivt på perspektiverne for KEAs fortsatte udvikling: "Udfordringen er nu at fortsætte med at udvikle uddannelser, der er erhvervsrettede, og rettet mod så mange brancher som muligt - og det er KEA godt i gang med."

KEA - Københavns Erhvervsakademis formål er at udvikle og udbyde praksisrettede videregående uddannelser på erhvervsakademiniveau og professionsbachelorniveau. Det sker i nært samarbejde med regionens erhvervsliv og uddannelsesinstitutioner i ind- og udland. KEA fungerer desuden som videnscenter for offentlige og private virksomheder. Der er 4219 studerende på fuldtidsuddannelserne, 4800 på efteruddannelse og 332 ansatte på KEA. Ialt var der i år 3.504 ansøgninger til KEAs uddannelser via kvote 2 per 19.3.2013. Det er en stigning på cirka 93% procent i forhold til tallet sidste år på samme tidspunkt.
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.

Viktor axelsen
Sport

Stor bøde til

Viktor Axelsen

covid på grønland
Nyheder

Grønland: Barer og biografer lukkes for uvaccinerede 

to fængsles drab politibil
Krimi

 To mænd fængsles for drab

sygeplejeske med podepind
Nyheder

Eksperter: Behold restriktioner lidt endnu

blå blink seksuelt anfgreb børn
Krimi

Forgreb sig på børn:

Ville true til tavshed

ida wohlert tv-vært på seng
Kendte

Ida Wohlert:

Amok på fartbølle

politibil - Drenge anholdt for at overfalde teenager med machete
Krimi

Drenge overfaldt teenager med machete

Corona: Alle restriktioner på vej væk
Nyheder

Så sker det: Alle restriktioner på vej væk

En fine stikker op af vandet
Dyreliv

Sjælden hval har forvildet sig ind i Kolding Fjord

Boris Johnson ser forvirret ud
Nyheder

Britisk politi undersøger Boris Johnson

Byretten i København
Krimi

Tiltalt for trafikdrab kørte som på en gokartbane

en mand på en talerstol
Nyheder

Dobbeltlivs-formanden er ude af 3F 

Krimi

Chef i stort selskab risikerer fængsel 

En mand foran en Rolls-Royce
Biler

De unge og rige køber Rolls-Royce

En smuk kvinde i blomstret kjole
Kendte

DR-stjerne er blevet mor for anden gang

Bob Dylan med hat på scenen
Kendte

Bob Dylan scorer milliarder

En mand i dynejakke i en port
Nyheder

Martin Henriksen trækker sig fra DF

Nyhavn med frossent vand i kanalen
Nyheder

Danmark er mindst korrupt i verden 

et hangarskib
Krimi

Kampflyulykke på hangarskib

lene beier smiler
Kendte

Coronaramt Lene Beier:

Føles som en elefant

på brystkassen

kvinde kigger på tom væg
Nyheder

Kunstner tog pengene:

Nu overvejer han

at kræve erstatning

mand sidder i køkken
Kendte

Kendiskok er gået

konkurs

mand taler
Nyheder

Medie: 3F-ledelse

har kendt til dobbeltliv

siden december

håndboldspillere i aktion
Sport

Sjette sejr på stribe:

Danmark klar til

EM-semifinalen

mand taler i mikrofon
Nyheder

Skal han fortsætte?

Medlemmer kan afgøre

3F-formands fremtid

Sport

Cykelstjerne indlagt:

Kolliderede med bus 

Prinsesse Athena i sneen med lyserøde ørevarmere på
Kongelige

Dronningens yngste

barnebarn fylder år:

Se de nye billeder

kvinde taler på pressemøde
Corona

Nu kan du afbryde

selvisolation efter

fire dage

håndboldspillere i aktion
Sport

Matchbold til Danmark

En tilfrosset bil.
Biler

nemt og billigt

kan du selv lave

frostfjerner til bilen

Tomme lattergaspatroner ligger på jorden
Nyheder

Stor fangst af

ulovligt lattergas

Nyheder

Krisemøde: Formandens

dobbeltliv skal drøftes 

Blå blink på en politibil
Krimi

Politi: Ingen sammenhæng

mellem tre dødsbrande

Et symbol på en skaldespand
Helt vildt

Fandt 20 millioner

i sin skraldespand

Morten Messerschmidt på talerstolen
Nyheder

Sur Messerschmidt:

Stop personangreb 

Alle deltagerne posere i militærtøj rundt om og i en jeep.
Film og TV

Her er de 12 nye

stjerner i trøjen

Prins Nikolai sammen med grevinde Alexandra i sommer.
Kongelige

Prins Nikolai

rydder forsiden

Et aldrende par på gåtur hun holder i hans arm.
Nyheder

De fleste pensionister

er millionærer 

Et fly i luften med hjulene nede
Nyheder

Overlever 11 timer i

luften skjult i næsehjulet

Cleo Smith på armen af sin mor
Nyheder

Mand erklærer sig skyldig

i at have bortført fireårig

Christian Eriksen
Sport

Eriksen enig med ny klub

personer i vadet ved en kyst
Sundhed

Sådan kan du overvinde din vandskræk

Giulio Burattini
Nyheder

Vildsvin dræber jæger

Marie Krarup
Nyheder

Profil om Messerschmidt:

Han har ikke de store lederevner

Blomster på gerningssted
Krimi

Samlever fængslet for drab i Ebeltoft

Morten Messerschmidt på scenen
Nyheder

Messerschmidt vinder formandsvalg

Amalie Szigehty
Kendte

Amalie hårdt ramt af corona

billede fra Knutby
Krimi

18 år efter

bizar drabssag:

Præst løsladt

MitID-logo
Nyheder

Kort frist: Det skal du vide inden skiftet til MitID

kroen set fra gaden
Nyheder

Ulækkert: Hundehår og cigaretskodder på kroen

Pia Kjærsgaard
Nyheder

Pia K. inddrager dele af partitoppen i sag om mulig EU-svig

bent
Krimi

Bent bor tæt på dræbt kvinde: - Tænk at blive myrdet på den måde

bil i brand
Biler

Risiko for brand
er høj i hybridbiler

Mille Dinesen.
Kendte

Mille Dinesen:
Diagnose vendte op
og ned på det hele

uffe elbæk foran christiansborg
Kendte

Uffe Elbæk

erkender svigt

politibil foran hus
Krimi

50-årig kvinde dræbt med kniv

kandidater i studiet
Nyheder

I dag: Sådan vælger Dansk Folkeparti ny formand

Thomas Helmig har mistet sin far.
Kendte

Helmig i sorg:

Har mistet sin far

roer 75 år atlanten
Nyheder

75-årig fransk roer død: Ville krydse Atlanten

Per Christensen Formands dobbeltliv udløser krisemøde i 3F-hovedbestyrelse
Nyheder

Formands dobbeltliv udløser krisemøde

håndbold vi slår kroatien
Sport

Sejr igen: Fem på stribe 

Kvinde faldt ud af vindue: 35-årig samlever varetægtsfængsles
Krimi

Kvinde faldt ud af vindue:

Samlever fængslet

reklame a380 fly og stuntkvinde
Helt vildt

Vild video:

Står på toppen af verdens højeste bygning

Røde Kors: En halv million til tsunamiramte Tonga
Nyheder

Røde Kors: Sender million-hjælp til Tonga

Over 36.000 bekræftede smittetilfælde med coronavirus
Nyheder

Corona: Flere end 

36.000 nye smittede

skærmbillede fra kampagne
Corona

Skjuler vaccinevideoer

i børnespil

løve ligger ved sten
Dyreliv

Dansk zoo afliver

ung løve

pengesedler og mønter på et bord
Livsstil

Februar er kort og billig:

Sådan bruger du det

økonomiske pusterum

biluheld med flere biler involveret
Kendte

Arnold Schwarzenegger

i voldsom trafikulykke 

par poserer og smiler
Nyheder

Drab opklaret:

Kæresten har indrømmet

mand med tørklæde
Kendte

Færdig med festival:

Poul Krebs stopper

politiker interviewes
Nyheder

Thulsen Dahl:

DF's nekrolog bliver

gjort til skamme

billede af gade
Krimi

Kvinde faldt fra 1. sal

- samlever anholdt

badmintonspillere sidder på podie med trofæ
Sport

Sport 2021:

Viktor løb med det hele

to tennisspillere hilser på hinanden
Sport

Efter stort drama:

Tauson ude af

Australian Open

Iñaki Urdangarín ses her med sin kone, Cristina, bag det spanske kongepar, Felipe og Letitzia.
Kongelige

Sexskandale i Spanien:

Kongens svoger

erkender affære

gammelt fyrskib
Nyheder

110 år gammelt fyrskib til salg - for én krone

Mødre venter i 2019 i ængstelse, om der er nyt om deres bortførte børn fra en skole i Chibok
Nyheder

20 børn bortført

Kræftafdeling på hospital
Nyheder

Flere danskere lever videre efter at have fået kræft

Louie Anderson
Underholdning

Komikeren Louie Anderson er død