VORES VALG

Arbejdsgivere til Helle: Kom i arbejdstøjet

Dansk Arbejdsgiverforening lykønsker Helle Thorning-Schmidt (S) men understreger samtidig, at der venter "monumentale udfordringer".
"Frem med reformarbejdstøjet", lyder der fra Dansk Arbejdsgiverforening til den kommende statsminister Helle Thorning-Schmidt.
"Frem med reformarbejdstøjet", lyder der fra Dansk Arbejdsgiverforening til den kommende statsminister Helle Thorning-Schmidt. Foto: Jens Dresling / POLFOTO

Tillykke med jobbet. Der venter hårdt arbejde forude.

Sådan lyder det fra Dansk Arbejdsgiverforening, der lykønsker Helle Thorning-Schmidt (S) med posten som statsminister.

Adm. direktør Jørn Neergaard Larsen understreger dog samtidig, at der ikke bliver tid til at hvile på laurbærerne.

"Det er monumentale udfordringer, der venter det nye Folketing og den nye regering, som er på vej. Langt de fleste job kan flyttes til andre lande. Skal vi skabe nye job i den private sektor i tilstrækkeligt tempo, så er alle dele af det danske samfund, der skal have en produktivitet, der lever op til konkurrencen i Europa, Asien og Amerika," siger han.

For at holde på danske job, skal den offentlige sektor på slankekur, mener DA--bossen.

"Derfor må hele den offentlige sektor indstille sig på at skulle leve op til de samme krav, som møder de private virksomheder, nemlig bedre service for færre ressourcer," siger han og fortsætter:

"Derfor kan vi ikke fortsætte med at betale overførselsindkomster til de 800.000 voksne danskere i den arbejdsdygtige alder. Og derfor kan vi ikke fortsætte med f.eks. at have en af verdens dyreste folkeskoler, der ikke leverer en af verdens bedste undervisninger," lyder det skrapt fra Jørn Neergaard Larsen.

I DA glæder man sig dog over, at valget har sammensat et Folketing med et meget markant flertal for at gennemføre den reform af efterlønnen, som blev aftalt tidligere i år. Der er ligeledes også et markant flertal for de reformer af dagpengesystemet, der blev gennemført i forbindelse med genopretningspakken.

"Der venter det nye Folketing hårdt arbejde forude. Skal Danmark være hjemsted for et erhvervsliv i hård global konkurrence, skal Folketinget i reformarbejdstøjet," siger DA-direktøren.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.