Apple har flere kontanter end USAs regering

Apple-familien er efterhånden stor, og det er deres formue også - den er nu større end hele USA's kassebeholdning.
Apple er et gigant firma - og ikke kun inden for elektronik. Men de overgår også selve USA i at have den største kassebeholdning.
Apple er et gigant firma - og ikke kun inden for elektronik. Men de overgår også selve USA i at have den største kassebeholdning. Foto: Scanpix, Reuters, Mike Segar

Det står bag den populære iPhone, iPod, Macbook, iPad med mere. Men elektronikgiganten Apple er nu også i besiddelse af flere likvide midler end selve USA råder over. Det skriver BBC News.

Seneste beregninger viser, at Apple råder over 76,4 billioner dollars. USA har i modsætning til det 'kun' 73,3 billioner dollars.

Amerikas forenede stater bruger lige nu omkring 200 billioner flere dollars, end de tjener - og det er hver måned.

Derimod tjener Apple penge hver måned - mange penge. Fra april til juni i år havde firmaet en indtjening på 125 procent mere end forrige år, nemlig på 7,3 billioner dollars.

Der er en stor nysgerrighed omkring, hvad Apple vil bruge alle sine penge på. De oplysninger holder de dog meget tæt til kroppen. Men for nylig brugte de noget af den kæmpe opsparing på at teame op med Microsoft og købte et patent fra det canadiske firma, Nortel.

Apple blev grundlagt i Californien den 1. april 1976.

Kilde: BBC News

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.