Ansvar for dødsulykke placeres først i august

Først til august vil ansvaret for den tragiske dødsulykke, hvor 46-årig kvinde trådte direkte ud i døden, blive placeret.
Tidligst til august tager politiet stilling til, om de håndværkere, der fjernede risten til den fire meter dybe skakt, skal sigtes i sagen.
Tidligst til august tager politiet stilling til, om de håndværkere, der fjernede risten til den fire meter dybe skakt, skal sigtes i sagen. Foto: POLFOTO, Arkiv, Jens Panduro

Tidligst til august kan Arbejdstilsynet placere et ansvar i den tragiske dødsulykke fra Horsens, hvor en 46-årig kvinde styrtede ned i et fire meter dybt hul.

"Det er faktisk ganske kompliceret, og der er mange, der skal høres. Derfor regner vi først med en endelig afgørelse til august," siger tilsynschef i Arbejdstilsynet, Palle Graversgaard til B.T.

Mette Simmenæs omkom i sidste uge, da hun åbnede døren fra sit arbejde på et reklamebureau i VBI Park i Horsens og styrtede direkte ned i et fire-meter dybt hul.

Det var håndværkere fra et lokalt vvs-firma, der i forbindelse med noget arbejde på stedet havde fjernet metal-risten over skakten.

Udover håndværkere fra Hymøller VVS i Horsens, der fjernede risten, kigger Arbejdstilsynet nærmere på det ansvar som VBI Parks ejere har og sågar kvindens eget reklamebureau Upfront.

Sidstnævnte kan måske stilles til ansvar for ikke at have informeret godt nok om vvs-arbejdet.

På baggrund af Arbejdstilsynets rapport vil Sydøstjyllands Politi tage stilling til, om der skal rejses sigtelse for overtrædelse af Arbejdsmiljøloven. .

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.