Anmelderne er pjattet med Harry Potter-film

Landets filmanmeldere giver fra seks til tre stjerner til den sidste Harry Potter-film. De er dog enige om Radcliffes præstation.
Harry Potter sagaen slutter med et brag, mener nogle, mens andre andre kalder den fesen og magi-forladt.
Harry Potter sagaen slutter med et brag, mener nogle, mens andre andre kalder den fesen og magi-forladt. Foto: Polfoto, (AP Photo/Warner Bros. Pictures, Jaap Buitendijk) / POLFOTO

"Jeg vil se den igen. Nu!"

Kristeligt Dagblads anmelder er ikke i tvivl. 'Harry Potter og dødsregalierne - anden del' er fantastisk underholdning.

Filmserien, som har været ti år undervejs, har endelig ramt de danske biografer. Avisernes filmanmeldere har kastet sig i blækhuset for at beskrive filmen.

Hos Kristeligt Dagblad får filmen seks ud af seks stjerner, fordi den er fantasifuld og "har held til at præsentere en ganske kompleks forståelse af forholdet mellem godhed og ondskab."

I både B.T. og Jyllands-Posten kvitterer anmelderne med fem stjerner. Jyllands-Posten roser især de flotte effekter og skuespillet, men filmen har også fanget bogens tone og dybde, komplimenterer kritikeren.

B.T. drysser især stjernerne ud over Daniel Radcliffe, som "er blevet bedre og bedre." Skuespilleren imponerer, fordi han fremstiller sin figur, som "en følsom, kompliceret og både ængstelig og modig ung mand," mener anmelderen, der endda synes, at filmen "er bedre end bogen!"

Politiken nøjes med at give filmen fire hjerter, men konkluderer, at "selv de mest hengivne fans vil være godt tilfredse med Harrys filmiske endeligt." Avisen fremhæver atter skuespillet og de flotte effekter.

Kun Ekstra Bladet kan imidlertid ikke se, hvorfor filmen skulle være så god. Magien mangler, brokker avisen sig og anklager instruktøren for at have "lånt lidt rigeligt fra 'Ringenes Herre.'"

I det hele taget er filmen uforløst og "lidt fesen", mener kritikeren, som slutter af med at håbe "at dette er den sidste Harry Potter-film."

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.