Anklager sabler Amagermands flæskestegs-alibi
Det er ikke nok alibi, at Amagermanden var til flæskestegsmiddag med vidner, den aften en 73-årig kvinde blev dræbt. Foto: colourbox
Amagermanden spiste flæskesteg med sin søster og kæreste på aftenen, da fru Andrup blev myrdet i 87. Men han kan sagtens have dræbt hende

Selvom Amagermandens søster og eks-kæreste har fortalt, at de har spist flæskestegsmiddag med ham den 16. februar 1987, hvor Edith Andrup blev myrdet, kan han godt være morderen alligevel.

Det forklarer anklager Anne Birgitte Stürup nu.

Middagen var hos den tiltaltes far og foregik først ved 19-tiden om aftenen, og inden da ved ingen, hvor Amagermanden befandt.

Hans bror så ham omkring klokken fire om eftermiddagen, da den tiltalte satte ham af på Hovebanegården. Men mellem da og middagen, kan han sagtens have nået at køre til fru Andrups hjem på Grønkjærvej og kvæle den gamle dame til døde for at stjæle hendes værdier.

"Det tager seks minutter at køre fra hovedbanegården til Grønkjærvej og cirka en halv time at køre derfra og hjem," siger Stürup.

Vidnerne har også fortalt, at de efter flæskestegsmiddagen ikke så Amagermanden igen resten af natten. Da de vågnede op ved ni-tiden om morgenen, var han der ikke.

Anklageren understreger dermed, at den tiltalte uden problemer kan have nået at tage tilbage til fru Andrups lejlighed og forsøge at sætte ild til den ved at åbne for gassen og tænde et stearinlys. På den måde forsøgte gerningsmanden at slette sporene fra sin uhyggelige forbrydelse.

Amagermanden er tiltalt for forsøg på brandstiftelse, to mord, syv voldtægter, et groft seksuelt overgreb og røveri. Der falder forventeligt dom den 22. december.