Angriber Mette F.'s nye plan: "Helt hul i hovedet"
Fra venstre: Martin Thorborg, Peter Warnøe og André Rogaczewski. (Foto: Foto: Søren Bidstrup, Sofie Mathiassen og Celina Dahl/Ritzau Scanpix (arkiv))
Iværksættere og investorer giver Socialdemokratiets udspil om mindre ulighed hård kritik.

Det vil være at ramme helt ved siden af, hvis Mette Frederiksen og Socialdemokratiet får mulighed for at aflyse fordoblingen af det såkaldte investorfradrag og samtidig sløjfer forhøjelsen af den såkaldte aktiesparekonto (se faktaboks nederst i artiklen).

Det siger flere fremtrædende iværksættere og investorer til Berlingske, efter Socialdemokratiet fremlagde et nyt udspil i sidste uge.

Blandt dem er kronprins Frederiks ven, it-millionæren Peter Warnøe. Han siger, at det vil bremse udbredelsen af iværksætteri, når der "brandbeskattes":

- Det går helt klart den rigtige vej. Men så kommer de (Socialdemokratiet, red.) med det her, som simpelthen går stik imod den kultur og den trend, der er i øjeblikket. Det er virkelig forkert og helt hul i hovedet, siger han til Berlingske.

Han mener, at de socialdemokratiske forslag vil få flere til at flytte deres virksomhed til udlandet samtidig med, at det vil få færre til at investere i nye virksomheder.

Han mener, at det er "et helt forkert signal at sende", og at vi "har brug for at vise verden, at vi kan finde ud af det her, og at vi nu så småt har et miljø, der er bedre end i mange år".

Formand for Fonden for Entreprenørskab, André Rogaczewski, som også er stifter af og administrerende direktør i Netcompany med flere end 1.000 ansatte, er enig med Peter Warnøe.

Han mener ikke, at socialdemokraternes argumentation med, at tiltagene fjerner ulighed holder. Han mener tværtimod, at det skaber fattigdom:

- Det er skidt for vores investeringsmiljø. Det er skidt for vores vækst. Det er skidt for vores unge mennesker. Det her er helt, helt galt, siger han til Berlingske og kalder det en "80er-agtig måde at se samfundet på".

- Jeg kan simpelthen ikke finde én eneste rationel årsag – andet end at prikke til en eller anden misundelse. Men så dumme er danskerne ikke. Den holder simpelthen ikke længere, den der, siger André Rogaczewski.

Med på holdet er også Birgit Aaby fra "Løvens Hule" og serieiværksætteren Martin Thorborg, som bruger ord som "tåbeligt, dumt og pisseærgerligt".

Fakta om Socialdemokratiets udspil

Her er de fire forslag, som Socialdemokratiet fremlagde i sidste uge. Forslagene skal give statskassen 1,1 milliarder kroner.

  1. Socialdemokratiet vil indføre ens skat på kapitalindkomst og løn. Med andre ord vil de annullere det skatteloft på 42, som VK-regeringen indførte med skattereformen i 2009.
  2. Partiet vil også annullere den lavere skattesats på aktieindkomster over 50.000 kroner. Det blev dengang sænket fra 45 pct. til 42. pct.
  3. Socialdemokratiet vil fastholde loftet på 50.000 kroner på den såkaldte aktiesparekonto, som gennem flere fordele skal gøre det mere interessant for flere danskere at investere i aktier.
  4. Socialdemokratiet vil aflyse den planlagte forhøjelse af det såkaldte investorfradrag, som gives, hvis man skyder penge i små virksomheder. Det stod ellers til at stige fra 400.000 kroner til 800.000 kroner i år 2023.

 

Kilde: Berlingske

via Listen To News