Analytiker: Modstand stoppede ISS-handel
G4S-aktionærerne er meget tilfredse med, at ISS-opkøbet nu falder til jorden, og aktierne er steget her til morgen. Foto: Colourbox.dk
Det undrer ikke analytiker fra Sydbank Søren Løntoft Hansen, at G4S har droppet opkøbet af ISS.

Rengøringsgiganten ISS var alt for dyr. Det kuldsejlede G4S store planer om at blive verdens fjerde største selskab. Det mener aktieanalytiker Søren Løntoft Hansen fra Sydbank.

"Det afbrudte opkøb af ISS er en konsekvens af den voksende modstand fra investorerne, som man har set over på lanceringen," siger han til Newspaq.

Modstanden skyldes blandt andet den høje pris, som G4S har villig til at betale.

"Prisen per ISS-aktie på 130 kroner var rimelig høj i forhold til den udbrudspris, som man endte på i forbindelse med den kuldsejlede børsnotering i foråret," siger Søren Løntoft Hansen.

Samtidig tvivlede aktionærerne på, om dansk-britiske G4S var i stand til at integrere den store servicegigant.

Aktiemarkedet har belønnet beslutningen om at droppe milliardhandlen til 44 milliarder kroner ved at sende G4S-aktien op med godt tre procent.

For de 10.000 danske ansatte hos ISS får det afbrudte opkøb ingen umiddelbare konsekvenser, vurderer Søren Løntoft Hansen.

"For langt størsteparten ville et opkøb ikke betyde det store. Det kan dog betyde, at man ikke skal sammenlægge administrations-kontorer, så her er udsigt til, at de vil blive i ISS," siger han.

Det kuldsejlede opkøb kan til gengæld få konsekvenser for G4S's ledelse.

"G4S har ikke gjort deres forarbejde godt nok. De har ikke haft hånd i hanke med investorerne. Der vil formentlig komme en del spørgsmål til, om ledelsen kan blive," siger Sydbanks analytiker.