Amerikansk gigantsangerinde død af leukæmi

73 år gammel er superstjernen Etta James død af følgesygdomme fra leukæmi.
Etta James var kendt for at stå på sin ret og ikke tage noget p.. fra nogen. Blues-dronningen er i dag død 73 år gammel.
Etta James var kendt for at stå på sin ret og ikke tage noget p.. fra nogen. Blues-dronningen er i dag død 73 år gammel. Foto: Colourbox

Den amerikanske Blues-legende Etta James er i dag død i en alder af 73 år.

Hun er nok bedst kendt for blandt andet monsterhittet "At Last", der blev udgivet på det legendariske Chicago-baserede pladeselskab Chess Records i 1961.

Etta James døde tidligt fredag morgen på Riverside Kommune Hospital i Californien. Ifølge hendes manager, Lupe de Leon, gik stjernen bort af komplikationer ved hendes leukæmisygdom, skriver Chicago Sun.

Den 73-årige James blev diagnosticeret som terminalt syg med den uhyggelige kræftsygdom i december 2011, og hun havde i længere tid også lidt af både demens og nyreproblemer.

Etta James var den første afro-amerikanske kvinde, der fik spilletid i amerikansk radio. Superstjernen Beyoncé portrætterede hende i filmen "Cadillac Records", der er baseret på Chess Records tidlige dage.

Eks Destinys Child-forsangeren krediterer Etta James for mange af sine egne muligheder i musikindustrien.

"En ting, Etta lærte mig, er hendes frygtløshed. Hun var Etta hele tiden. Hun prøvede ikke at ændre sig for nogen. Hvis det ikke var for hende - at hun overvandt radioen - ville jeg ikke havde de muligheder, jeg har," har den populære sangerinde udtalt.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.