Amerikansk gigantsangerinde død af leukæmi
Etta James var kendt for at stå på sin ret og ikke tage noget p.. fra nogen. Blues-dronningen er i dag død 73 år gammel. Foto: Colourbox
73 år gammel er superstjernen Etta James død af følgesygdomme fra leukæmi.

Den amerikanske Blues-legende Etta James er i dag død i en alder af 73 år.

Hun er nok bedst kendt for blandt andet monsterhittet "At Last", der blev udgivet på det legendariske Chicago-baserede pladeselskab Chess Records i 1961.

Etta James døde tidligt fredag morgen på Riverside Kommune Hospital i Californien. Ifølge hendes manager, Lupe de Leon, gik stjernen bort af komplikationer ved hendes leukæmisygdom, skriver Chicago Sun.

Den 73-årige James blev diagnosticeret som terminalt syg med den uhyggelige kræftsygdom i december 2011, og hun havde i længere tid også lidt af både demens og nyreproblemer.

Etta James var den første afro-amerikanske kvinde, der fik spilletid i amerikansk radio. Superstjernen Beyoncé portrætterede hende i filmen "Cadillac Records", der er baseret på Chess Records tidlige dage.

Eks Destinys Child-forsangeren krediterer Etta James for mange af sine egne muligheder i musikindustrien.

"En ting, Etta lærte mig, er hendes frygtløshed. Hun var Etta hele tiden. Hun prøvede ikke at ændre sig for nogen. Hvis det ikke var for hende - at hun overvandt radioen - ville jeg ikke havde de muligheder, jeg har," har den populære sangerinde udtalt.