Ambassadør: Situationen er voldsom

Grækenlands økonomiske armod har drevet befolkningen ud i en generalstrejke og demonstrationer mod den spareplanen, der skal sikre EU-lån.
Foran parlamentsbygningen har politiet brugt tåregas mod de græske demonstranter.
Foran parlamentsbygningen har politiet brugt tåregas mod de græske demonstranter. Foto: Lefteris Pitarakis/AP/POLFOTO / POLFOTO

Efter længere tids uro i Grækenland rammes Athen i dag af, hvad den danske ambassadør i landet kalder for de hidtil voldsommeste sammenstød mellem politi og demonstranter.

"Efter en måned med demonstrationer hver eneste dag, så er det først nu, at det for alvor begynder at blive voldsomt," siger Danmarks ambassadør, Tom Nørring, der lige nu befinder sig i Athen.

Demonstrationerne er centreret omkring hovedstadens parlamentsbygning.

"Fra min bolig, hvor jeg befinder mig lige nu, kan jeg høre en del bragen, blandt andet når politiet skyder med tåregaspatroner," siger Tom Nørring.

En generalstrejke har i dag lammet Grækenlands offentlige system, og strejken er varslet at fortsætte de næste to dage. Indtil på torsdag, hvor den græske parlament skal stemme om vedtagelsen af en skrap spareplan, der skal sikre landet en gigantiske økonomiske hjælpepakke fra euro-landene.

"For mange grækere er det været svært at begribe, hvor meget økonomisk på spanden, Grækenland har været. Og for mange er det stadig svært at fatte," siger den danske ambassadør.

Uroen i Grækenland kan komme til at få konsekvenser for danske ferierejsende, men indtil videre maner Tom Nørring til besindighed.

"Jeg vil opfordre danskere i Athen til at hold sig væk fra demonstrationerne og parlamentsbygningen. Der kan der være optræk til store spændinger de næste dage, der både kan lede til ødelæggelser og tilskadekomne. Men i resten af Athen er der faktisk ganske roligt," siger han.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.