Amagermandens grønne gummisko er vigtigt spor
Amagermanden føres væk efter en afhøring på Politigården efter sin anholdelse tidligere på året. Foto: Polfoto/Kenneth Meyer/arkiv / POLFOTO
Den 46-årige anklagede i Amagersagen sad rolig med armene over kors og benægtede alle anklager.

Med en stille og rolig stemme nægtede den anklagede 46-årige mand i Amagersagen alt kendskab til forhold, der kunne forbinde ham til et voldeligt, og seksuelt overgreb mod en 47-årig kvinde begået i københavnerforstaden Vangede i 2007.

Anklager Anne Birgitte Stürup spurgte først til, om han kendte til Jægersborg Boldklub, som var stedet, hvor kvinden før overfaldet havde været til en bryllupsfest.

"Ja," lød det promte svar fra den mørkhårede mand fra Amager, der sad bøjet let frem over med armene over kors, da han frivilligt gik i vidneskranken torsdag formiddag.

Iklædt en navyblå Adidas-trøje med lynlås og løse mørke jeans, forklarede han med bestemt stemme, at han som fodboldtræner for en klub på Amager kender stort set kender alle klubber i Københavnsområdet. Men han afviste ellers at have kendskab til området omkring.

Dernæst blev der spurgt til, om Amagermanden havde ejet et par grønne gummi-sko af netop typen Adidas handball special, som offeret i sin tid havde forklaret til sin mand, at gerningsmanden bar under overfaldet.

"Nej, jeg har aldrig haft grønne gummisko," benægtede manden med en såkaldt københavnerdialekt fra Amager-egnen, men sagde, at han dog havde ejet andre farver af den omtalte type.

Gummiskoene er centrale i sagen, da gerningsmanden også bar denne type dog i blå, da en 73-årig pensionist blev udplyndret og myrdet i Valby i 1987, og da fire unge kvinder blev voldtaget på Ingolfs Allé på Amager i 1995.

Anklageren understregede, at den 46-åriges eks-kæreste under en tidligere afhøring i retten havde fortalt, at han havde ejet et par et par støvgrønne Adidas-sko, da de var i et forhold.

Men det nægtede den solbrune mand alt kendskab til, ligesom han benægtede at have befundet sig i nærheden af Vangede og Nymosen under gerningstidspunktet.

Senere i dag skal offeret afhøres for lukkede døre. Kvindens mand er for syg til at kunne møde frem i retten i dag.

Det kom også frem, at Amagermanden havde fri på gerningsnatten. Arbejdersgiveren har fortalt, at han først skulle møde næste dag den 23. november klokken 22 til næste morgen klokken 7.