Amagermandens bror: Jeg fortryder jeg løj
Amagermanden på vej væk fra afhøring. Foto: Kenneth Meyer / POLFOTO
Broren til Amagermanden fortryder, at han ikke fortalte sandheden om, hvem der var i mordoffers lejlighed under flytning.

Amagermandens storebror startede med at gå uden om anklagerens spørgsmål for at slå en ting fast.

Han fortryder, at han løj omkring, hvilke tre mænd, der var i Edith Andrups lejlighed i forbindelse med flytningen af hendes møbler tilbage i 1987.

"Det var den største fejl," siger han.

Amagermanden er tiltalt for at have kvalt 73-årige fru Andrup i hendes lejlighed i 1987.

Brødrene havde inden mordet været med til at flytte nogle ting fra den ældre dames lejlighed. Allerede i går kom det frem, at brødrene havde løjet om, hvilke tre mænd var i lejligheden. Det har dog hele tiden været fast, at Amagermanden selv var med til flytningen.

Den tredje mand, der rent faktisk var med til flytningen, er Amagermandens gamle ven Tommy, der de sidste dage har været i medierne og fortælle om mordet. Han siger, at den tiltalte selv har indrømmet mordet på Andrup.

Under flytningen var Tommy arbejdsløs og på understøttelse. Han arbejdede altså sort, og det ville brødrene ikke have nogen i klemme for. Så de løj og fortalte, at det var en anden ansat, der var med.

Løgnen kan have været med til at styrke politiets mistanke til Amagermanden dengang.

Broren fortæller også, at den tiltalte altid gik i blå Adidas-sko på det tidspunkt. Netop skoaftryk fra den type sko er et af de fældende beviser fra gerningsstedet mod Amagermanden.

Senere i dag skal den tiltaltes søster og ekskæreste også vidne.

Amagermanden står anklaget for i alt syv punkter, som blandt andet inkluderer to drab og syv særdeles grove voldtægter.

Dommen forventes at falde 22. december.