LIGE NU Amagermanden tilbagelænet i retten
Sagen mod Amagermanden kører videre i byretten. Foto: Per Johansen
Retssagen mod den såkaldte Amagermand fortsætter ved byretten i København. Den tiltalte er upåvirket i retten.

Klokken 9:28 entrerer den 46-årige Amagermand retssal 36 i Københavns Byrets lokaler med udsigt til Rådhuspladsen.

Han er iført en sort Adidas-trøje, et par mørke, slidte cowboybusker og brune sko. Håret er halvlangt og mørk.

Han går stille hen til sin stol ved siden og tager plads ved af sin forsvarer. Han har ryggen til den snes tilhørende - blandt andet pårørende - som sidder i salen.

I dag omhandler retsmødet sagen fra Ingolfs Allé på Amager, hvor den 46-årige er tiltalt for at have voldtaget tre piger og en yngre kvinde i en villa 19. oktober 1995. Pigerne var 14 og 15 år, mens kvinden var 23 år.

Mens viceadvokat Maria Thulin læser anklagen op, sidder den tiltalte rolig, tilbagelænet med hænderne i skødet.

Anklagen lyder blandt andet på, at de fire kvinder blev bagbundet i villaens kælder, hvorefter gerningsmanden på skift voldtog dem på kælderens toilet.

Efter den timelange voldtægt tog den tiltalte sig også tid til at stjæle smykker og et dankort fra villaen. Han truede sine ofre til ikke at fortælle noget til politiet, da han havde deres personlig oplysninger og ville straffe dem, hvis de gjorde.

Da den tiltalte havde forladt villaen slog pigerne alarm ved hjælp af en nabo, da villaens telefonforbindelser var blevet afbrudt.

Amagermanden er tiltalt for i alt to mord, syv voldtægter og et groft seksuelt overgreb. Derudover lyder anklagerne mod ham på grov vold, røveri og forsøg på brandstiftelse.

Han nægter sig skyldig i alle anklager.