Amagermanden: Skyldig, skyldig, skyldig
Der er faldet dom i Københavns Byret. Foto: Jakob Jørgensen / POLFOTO
Der er faldet dom over den 46-årige Amagermand i Københavns Byret.

Der er nu faldet dom i en af Danmarkshistoriens mest omsigtsvækkende kriminalsager.

Amagermanden - der hedder Marcel Lychau Hansen - er netop kendt skyldig i stort set alle anklager i Københavns Byret.

Kun i anklagen om et seksuelt overgreb mod en 47-årig kvinde i Nymosen i 2007 er han blevet frikendt.

I det følgende er han skyldig:

Det første drab skete i 1987, hvor den 73-årige Edith Louise Andrup blev fundet dræbt. Efterfølgende fandt man Amagermandens skoaftryk på en chokoladeæske i hendes lejlighed.

Han er her også skyldig i forsøg på brandstiftelse, da han forsøgte at brænde lejligheden ned efter mordet for at slette sine spor.

Tre år senere bliver den 42-årige Lene Buchardt Rasmussen voldtaget og dræbt på Kalvebod Fælled, og her er den 46-årige mand nu også dømt. Han er dog her kun dømt for "forsøg på voldtægt", seksuelt overgreb og drabet. Kun én nævning mener nemlig, at han beviseligt har gennemført samleje under tvang.

Manden er dertil anklaget for et groft seksuelt overfald mod tre piger og en ung kvinde i en villa på Amager. Det skete ifølge anklageskriftet i 1995, og han er nu dømt skyldig i seksuelt overgreb under særligt skærpende omstændigheder på tre af pigerne og gennemført voldtægt af den fjerde.

Manden er også dømt for en grov voldtægt i 2005, hvor en 24-årig kvinde voldtages på et kollegium på Amager, her er han kun dømt for "forsøg på samleje," da offeret ikke var sikkert på, at der var fuld penetration.

Sidst er han kendt skyldig i voldtægten af en 17-årig pige i en kolonihaveforening på Amager sidste år.

De tre dommere og seks nævninge mener dog ikke, at han kunne dømmes for et sexovergreb mod en 47-årig kvinde i Vangede i 2007, hvor gerningsmanden tvang kvinden til oralsex.

De meget voldsomme voldtægter og seksuelle overgreb fører derudover til, at nævninge og dommere finder, at der er "særligt skærpende omstændigheder" under overfaldene.

I flere af sagerne er han også tiltalt for røveri, dette er han altså også nu kendt skyldig i.

Trods masser af dna-beviser har Marcel Lychau Hansen hele vejen igennem nægtet sig skyldig.

Strafudmålingen sker d. 22. december.