LIGE NU Amagermand lytter intenst til dna-ekspert
Amagermandens dna blev fundet i et kondom efter en voldtægt i 2010. Det var dette fund, der fik sagen mod ham til at rulle. Foto: Colourbox
Mens et vidne fortæller om indviklede regnestykker for sandsynlighed og dna, lytter Amagermanden koncentreret.

Dagens vidne i den omfattende sag mod den 46-årige Amagermand har netop indtaget vidneskranken i Københavns Byret.

Vidnet er retsgenetiker på retsgenetiksafdeing på retsmedicinsk institut på Københavns Universitet.

Og hans forklaring om dna og sandsynlighed er noget, der for en gangs skyld har fanget Amagermandens opmærksomhed.

Den tiltalte, der plejer at være tilbagelænet og køligt observerende, sidder nu fremadlænet og aktivt lyttende, mens han studerer de overheads med komplicerede regnestykker, der vises i retten.

Det er da også et vigtigt vidne, som kan være afgørende for dommen mod ham. Derfor er hans familie lige så koncentrerede som den tiltalte selv. Hans to unge sønner og hans bror sidder stift lænet forover og lytter. Den ene søn noterer som altid i sin sorte kinabog.

Amagermanden selv er som altid klædt i cowboybukser og en sportstrøje. I dag er det en sort Adidas-trøje med de kendte hvide striber, der dækker hans arme, som han holder i kors foran sig, mens han lytter til eksperten.

Amagermanden nægter sig skyldig i alle forholdene mod ham, på trods af, at hans dna er fundet ved flere af forbrydelserne.

Hans forsvarer har indtil videre været, at det simpelthen er en gåde for ham, hvordan hans dna er endt på de forskellige gerningssteder.

I dag er tiende retsdag i sagen mod Amagermanden.

Man forventer en dom den 22. december. Både to mord, syv voldtægter, et sexoverfald, grov vold, røveri og forsøg på brandstiftelse er med i anklagerne.