Amagermand ansigt til ansigt med offers mand
Lene Buchardt Rasmussen blev dræbt i 1990. Amagermanden er nu tiltalt for mordet. Foto: Arkiv
Nu sidder den tiltalte for mordet i Fasanskoven og lytter til den dræbtes mands vidneudsagn i retten.

Lene Buchardt Rasmussens samlever ringede til politiet den 29. august 1990, fordi hans kæreste var sporløst forsvundet.

Fem dage senere fandt man hendes lig i Fasanskoven, hvor hun var blevet voldtaget og dræbt.

Nu fortæller enkemanden om sine oplevelser i retten, mens manden, der er tiltalt for kærestens drab, sidder få meter fra ham.

"Der gik noget tid, før jeg langsomt blev mere og mere urolig og syntes, det var underligt, at hun ikke dukkede op," siger enkemanden om hans tanker på dagen, hvor Lene Buchardt Rasmussen forsvandt.

Mens enkemanden taler sidder Amagermanden tilbagelænet med krydsede arme og kigger lige frem på vidnet. Hans underhage er skudt frem, og det ser ud til, at han gør sig umage for at høre vidneudsaget.

Enkemanden troede dengang, at kæresten var taget ud for at se på fugle - en af hendes store hobbyer - fordi hendes fuglekikkert var væk. Det var da også tilfældet, har man efterfølgende fundet ud af. Men den uskyldige hobby resulterede altså denne gang i hendes død.

Kæresteparret havde kendt hinanden i fire år og boet sammen i to. Da bekymringen blev for stor for Lene Buchardt Rasmussens kæreste, ringede han til politiet på aftenen for hendes forsvinden.

Men da meldingen var, at de ikke kunne hjælpe, tog enkemanden selv ud sammen med sine forældre og ledte efter kæresten. Der skulle dog en større politiindsats til, hvor man undersøgte Fasanskoven med hunde og helikopter, før man fandt Lene Buchardt Rasmussens mishandlede lig.

Man forventer en dom mod Amagermanden den 22. december. Han er blandt andet tiltalt for to mord og syv voldtægter.

I dag er femte retsdag i sagen. Tidligere er mordet på en 73-årig kvinde i 1987 og en voldtægt på Amagerkollegiet i 2005 blevet behandlet i retten.