Amager-vidne understøtter smykkeforklaring
Her bliver Amagermanden ført væk fra en afhøring hos politiet. Foto: Kenneth Meyer / POLFOTO
Et tredjehåndsvidne ved navn Røde Frank husker historien om, at Amagermanden har solgt et smykke fra Andrup-mordet.

Et nyt vidne understøtter fortællingen om, at Amagermanden har solgt mordofferet, Edith Andrups, guldhalskæde

Røde Frank, hedder vidnet, der kom i samme kredse som den tiltalte. Ligesom et tidligere vidne idag, Tino, havde han også en sideforretning med at købe og sælge guld.

"Tino siger, han har fået tilbudt nogle smykker, som der er billeder af i en avis. Han syntes, det var ubehageligt at få tilbudt sådan noget," fortæller Røde Frank om hændelserne efter mordet i 1987.

Han gik ligesom Tino og dennes ekskone ikke til politiet med oplysningerne, selvom der var mistanke til, at Amagermanden kunne have noget med drabet på Edith Andrup at gøre.

"Vi var jo lidt kriminelle den gang, så det ville vi jo ikke have noget med at gøre. Så vidste vi jo godt, at politiet ville komme med alle deres beføjelser," siger Røde Frank.

I modsætning til Tino og hans kones vidneforklaring, husker Røde Frank det sådan, at det både var Amagermanden og Tommy Velbæk, der solgte Andrups smykke videre.

"Jeg husker Marcel (den tiltalte, red.) og Tommy som et makkerpar," siger han.

Edith Andrup blev kvalt til døde i februar 1987. Hendes hjem var blevet gennemrodet efter drabet og flere ting var stjålet. Heriblandt kostbare smykker og den omtalte, store guldhalskæde.

Både mord, voldtægt, grov vold, røveri og forsøg på brandstiftelse er med i anklagerne mod Amagermanden.

Der er 10 retsdage tilbage i sagen. Man forventer en dom den 22. december.

Den tiltalte blev anholdt sidste år, efter man fandt et kondom med hans DNA. Kondomet er angiveligt brugt til en voldtægt i en haveforening på Amager i 2010, men anklagerne mod ham går 24 år tilbage.