Amager-offer afhøres for lukkede døre
Det var her på Amagerkollegiet, at en 24-årig kvinde blev voldtaget i sit hjem i 2005. Foto: Thomas Borgberg / POLFOTO
En af de kvinder, man mener, Amagermanden har voldtaget, afhøres nu for lukkede døre i Københavns Byret.

Nu er et overlevende offer for Amagermandens vold i vidneskranken for første gang.

Retten har lukket dørene for offentligheden, så det er endnu ikke til at sige, hvad den nu 30-årige kvinde fortæller om det grufulde overfald, hun siger at have været udsat for i sin lejlighed på Amagerkollegiet i 2005.

Offeret har selv bedt om at afgive forklaring for lukkede døre, og det ønske har retten efterkommet. Det er helt normalt, at man lukker presse og tilhørere ude under sådan en følsom forklaring.

Man ved dog i forvejen en del om kvindens overfald.

Da voldtægten skete var hun kun 24 år gammel. Hun vågnede den 3. marts ved, at en mand var i hendes lejlighed. Klokken var kun seks om morgenen, da manden ved hjælp af verbale trusler og trusler med kniv voldtog kvinden gentagne gange i næsten to timer. Han stoppede først klokken ti minutter i syv.

Efter voldtægten kontaktede kvinden sin fætter, der anmeldte overfaldet til politiet. Dette skete omkring klokken otte.

Herefter begyndte undersøgelserne af offer og gerningssted.

Dengang var der ikke mange spor at gå efter, og sagen blev lukket, da man ikke kunne binde fundene fra gerningsstedet til en mistænkt.

Men i dag binder to ting den tiltalte til voldtægten. Politiet fandt nemlig håndaftryk i lejligheden og spyt på åbningen af en mælkekarton. Offeret havde forklaret, at hendes overfaldsmand afbrød den langvarige voldtægt ved at gå ud i køkkenet og drikke af hendes mælk.

Både håndaftryk og DNA-et i spyttet på kartonen matcher Amagermanden.

Man fandt flere år efter frem til den tiltalte, fordi hans DNA blev fundet i forbindelse med en voldtægt i 2010. Her blev en 17-årig pige overfaldet i en haveforening på Amager. Efterfølgende fandt man gerningsmandens kondom, som altså matcher DNA-et fra Amagerkollegiet og den mand, der nu er på anklagebænken i Københavns Byret.

Den tiltalte er anklaget for blandt andet to drab og syv grove voldtægter. Man forventer, at der falder dom i sagen den 22. december.