Amager-forsvarer forsøgte at smide vidne ud
Forsvarer Jakob Lund Poulsen fik smidt et af anklagerens vidner ud. Foto: Miriam Dalsgaard / POLFOTO
Et vidne, der fortæller, at Amagermanden i firserne har bundet og sat ild til en dreng, blev forsøgt smidt ud.

Forsvarer Jakob Lund Poulsen forsøgte for lidt siden at få smidt et af anklagerens vidner ud.

Han er blandt andet utilfreds med, at anklageren uanfægtet kan få lov at få karaktervidner ind, der kan tale dårligt om den tiltalte.

"Jeg er som forsvarer afskåret fra at få 'rose-vidner' ind," understregede Lund Poulsen og mente dermed, at nævningene kun hører den ene side af den tiltaltes person.

Vidnet fik dog lov at fortælle sin historie om, at Amagermanden i 1985 bandt en af vidnets venner under en telttur på Kalvebod Fælled. Derefter satte den tiltalte ild til hans hoved, der var bundet ind i toiletpapir.

"Jeg synes, det er en relevant episode. Dels fordi det viser noget om Marcels (den tiltalte, red.) forhold til området, hvor han siger, han aldrig kom, Kalvebod Fælled. Dels viser det noget om sadisme og kynisme," argumenterede anklager Anne Birgitte Stürup, der altså fik lov til at beholde sit vidne af retten.

Amagermandens forhold til området har tidligere været under lup, da han under de første afhøringer om mordet har sagt, at han aldrig har været i området. I dag har han dog vidnet modsat, at han har brugt området som ung dreng.

Han blev anholdt den 12. november sidste år, da man kunne matche hans DNA med prøver fundet i forbindelse med flere af forbrydelserne. Han er tiltalt for to drab, syv voldtægter, røveri og forsøg på brandstiftelse.

Han seneste forbrydelse er angiveligt en voldtægt af en kun 17-årig pige i en haveforening på Amager i 2010.