Amager Fælleds skæbne afgøres først efter valget
Københavns Borgerrepræsentation skal kigge nærmere på, om det omdiskuterede planlagte byggeri på Amager Fælled kan ligge et andet sted. Foto: Asger Ladefoged/Scanpix
Først efter kommunalvalget har Københavns Kommune undersøgt andre byggefelter til omdiskuteret boligbyggeri.

Et flertal i Københavns Borgerrepræsentation er torsdag aften enige om, at kommunen skal forsøge at finde et nyt byggefelt til det meget omdiskuterede lejlighedsbyggeri, som skulle bygges på Amager Fælled.

Borgerrepræsentationen har således vedtaget et forslag, som indebærer, at byggemulighederne på det område, som i dag er fredet og udlagt til campingplads, skal undersøges.

Samtidig skal potentielle byggemuligheder på andre arealer ejet af Københavns Kommune eller By & Havn screenes.

Undersøgelsens resultater ligger først klar i begyndelsen af 2018. Det betyder, at der ikke kommer til at være en afklaring på byggeprojektet før efter kommunalvalget.

De eksisterende byggeplaner på Amager Fælled blev stoppet i begyndelsen af september, og planerne om at bygge på området nær Sundby Station er droppet.

Det skete, efter at Venstre og De Konservative støttede et forslag om at undersøge alternative steder at bygge på fælleden. Det fik overborgmester Frank Jensen (S) til at konkludere, at der ikke længere var flertal for byggeriet i byrådet.

I 1994 blev anvendelsen af området til byggeri besluttet. Området blev solgt for at finansiere metrobyggeriet.

På talerstolen slog Frank Jensen torsdag aften fast, at "byggeriet på strandengen er et lukket kapitel, skriver Berlingske.

Han opfordrede samtidig til, at Borgerrepræsentationen tager ansvar for at finde en ny byggegrund, så regningen på omkring 1,7 milliarder kroner for metrobyggeriet kan blive betalt.

- En ting, som ikke forsvinder, blot fordi der er gået 22 år; det er gæld, sagde han.

/ritzau/