Alverdens aktivister stopper savene ved Thy
I højt antal og fra hele verden kæmper aktivister for at stoppe træfældningen i Østerild Klitplantage ved Thy. Indtil videre med succes. Foto: Polfoto, Cathrine Ertmann
Det er igen lykkedes for aktivister mod det nye testcenter for vindmøller i Østerild Klitplantage at stoppe træfældningen.

Testcentret for vindmøller i Østerild Klitplantage ved Thy er bare ikke populært.

Igen her til morgen har aktivisterne stoppet træfældningen, der skal bane vej for det nye testcenter. Det bekræfter Jochum Kirsebom, der er pressetalsmand i Landsforeningen for Bedre Miljø.

Han har talt med aktivisterne her til morgen.

"Jeg hører, at politiet har været ude og tale med demonstranterne her til morgen, og så er politiet kørt igen. Og så ved vi faktisk ikke lige, hvad der sker," siger han til Newspaq.

Han kan samtidig fortælle, at aktivisterne kommer fra hele verden for at stoppe fældningen.

"Det er danske, svenske, finske, norske, brasilianske og australske aktivister, og det er noget, de må styre. Så vidt jeg har forstået, er de meget fredelige, men det har ikke noget med Landsforeningen Bedre miljø at gøre,"

Foreningen benytter sig ikke selv af aktivisme, men har sagsøgt miljøministeriet. Desuden venter foreningen på den klagesag, som Danmarks Naturfredningsforening har sendt til Europa-Kommissionen.