Alle mistænkte i Manchester-bombesag løsladt
Salman Abedi, som her ses på et foto fra et overvågningskamera, bragte en bombe til sprængning ved Ariana Grandes koncert i Manchester 22. maj og dræbte 22 mennesker. (Arkivfoto) Foto: Handout/Reuters
Britisk politi arbejder fortsat for at finde ud af, om Manchester-bombemand havde medsammensvorne.

Samtlige 22 mistænkte, der var anholdt i forbindelse med bomben ved Ariana Grandes koncert i Manchester i maj, er nu løsladt uden sigtelse.

Det meddeler britisk politi søndag.

Politiet siger samtidig, at der stadig er tvivl om, hvorvidt gerningsmanden havde medsammensvorne.

Salman Abedi, som var britisk statsborger med libysk baggrund, havde en bombe gemt i sin rygsæk. Han bragte den til sprængning, netop som Ariana Grandes koncert var slut og publikum var ved at forlade spillestedet, Manchester Arena.

Abedi rev 22 mennesker med sig i døden.

Kort efter bombeangrebet meddelte politiet i Manchester, at i alt 22 mennesker, som på en eller anden måde havde forbindelse til Abedi, var anholdt.

De var anklaget for terrorrelaterede forbrydelser, men en efter en er de blevet løsladt og sigtelserne mod dem frafaldet.

Det er fortsat uklart, om bombemanden på egen hånd anskaffede sig de materialer, han brugte til at fremstille bomben, siger Russ Jackson, der er leder af politiets antiterrorenhed for det nordvestlige England.

Det er også uklart, "hvorvidt andre vidste eller var medsammensvorne i at opbevare materialer, vel vidende hvad der var ved at blive planlagt," siger Jackson.

Han tilføjer, at politiet har kortlagt Abedis færden i ugerne op til angrebet og nu har en viden om, hvordan han fik fat i materialer, der blev brugt til at lave bomben.

Politiet fortsætter efterforskningen for at finde ud af, om der var andre involveret i at planlægge og udføre angrebet, siger Jackson.

/ritzau/AP