Al-Qaeda-fanger stukket af fra fængsel
Det er den fjerde spektakulære fangflugt fra et fængsel i Yemen i løbet af de seneste otte år, hvor det er lykkedes al-Qaeda-medlemmer at flygte. Foto: Colourbox
Mindst 16 fanger, herunder medlemmer af al-Qaeda, er undsluppet fra et fængsel i Yemen.

Ved at grave en tunnel på seks meter er det lykkedes 16 fanger at flygte ud i friheden fra et fængsel i byen Aden i det sydlige Yemen.

Det fortæller lokale embedsmænd til Reuters.

Tolv af de undvegne fanger er al-Qaeda-militante, der er anklaget for enten bankrøveri eller anklaget for mord af sikkerhedofficerer.

Ifølge embedsmændene er de islamiske fanger flygtede ved at grave den underjordiske tunnel i fængslets gårdsplads, så den fører uden for fængslets mure.

Yemen har af flere omgange oplevet spektakulære fangeflugter, skriver The Telegraph.

I 2003 flygtede 11 al-Qaeda-medlemmer også fra Aden-fængslet. De var alle dømt for bombningen af en amerikanske militærbase i 2000, der dræbte 17 amerikanske sømænd og sårede 39 andre.

I 2006 brød 23 al-Qaeda-militante ud af et fængsel i byen Sanaa. Og i juni i år gravede næsten 60 mistænkte al-Qaeda-folk sig ud af et fængsel i byen Mukalla.

Undersøgelser af disse udbrud har vist, at nogle fængsel-sikkerhedsofficerer var involveret i at hjælpe fangerne med at flygte, og flere officerer er siden blevet fængslet.

Kilde: Reuters og The Telegraph