Aktivister blokerer maskine i Østerild

Arbejdet i den nordjyske klitplantage blev mandag morgen forhindret. Aktivister har stoppet en skovmaskine.
Arbejderne på Østerild Klitplantage har fået sig en uventet lang kaffepause mandag. En maskine er blevet blokeret. Maskinen på billedet er ikke den maskine, der i dag blev stoppet. Arkiv.
Arbejderne på Østerild Klitplantage har fået sig en uventet lang kaffepause mandag. En maskine er blevet blokeret. Maskinen på billedet er ikke den maskine, der i dag blev stoppet. Arkiv. Foto: René Shütze / POLFOTO

Der er blevet sat en stopper for arbejdet med at omdanne træ til flis på Østerild Klitplantage i dag.

Her til morgen blokerede et ukendt antal aktivister en skovmaskine i plantagen ved Thy. Politiet er blevet tilkaldt, men har endnu ikke besluttet sig for, hvad de vil gøre ved situationen.

Det oplyser kommunikationsmedarbejder i Midt- og Vestjyllands Politi, Kurt Stenfeldt.

"Aktivisterne har blokeret en skovmaskine ved at stille sig i det sikkerhedsområde der skal være rundt om sådan en maskine, og så fortsætter man selvfølgelig ikke arbejdet," siger Kurt Stenfeldt til Newspaq.

Politiet overvejer nu situationen.

"Vi holder i øjeblikket møde om, hvad vi vil gøre ved situationen," siger Kurt Stenfeldt.

Han kan ikke oplyse, hvor mange aktivister der er tale om eller præcisere, hvornår aktivisterne gik i gang med aktionen.

Fældningen af træerne i Østerild Klitplantage blev færdig i slutningen af sidste uge, og der gøres nu klar til, at man kan starte arbejdet med at bygge vindmølletestcenteret.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.