Akademikere: Corydon bør betale fyrede
Fyrede embedsmænd skal have penge til at komme videre i karrieren, mener Djøf. Foto: Colourbox.dk
Djøf vil på et møde i næste uge kræve, at finansministeren giver hver fyret embedsmand 25.000 kroner til at komme videre i karrieren.

Fyringer i Udenrigsministeriet, Finansministeriet og senest 90 fyringer i Social- og Integrationsministeriet.

Det går ikke stille for sig, når grønhøsteren kører gennem landets departementer og styrelser på jagt efter millioner til statskassen.

I Djøf, juristernes og økonomernes forbund, forudser man de største fyringsrunder i nyere tid blandt akademikere i staten.

"Det bliver nogle af de største personaletilpasninger, vi nogensinde har set. Der var fyringer i forbindelse med genopretningspakken, men de besparelser, der ligger nu, er meget større end noget, vi har set tidligere," siger formanden for Djøfs overenskomstansatte medlemmer, Lars Qvistgaard, til Newspaq.

Han mener, at de fyrede embedsmænd skal have penge, så de kan komme videre med deres karriere.

Det krav vil Djøf tage med, når forbundet i næste uge mødes med finansminister Bjarne Corydon (S).

"Vi mener, at de fyrede skal behandles ordentligt, og der skal stilles de fornødne penge af til, at de kan komme videre i deres arbejdsliv. Der skal være 25.000 kroner per afskediget," siger Lars Qvistgaard.

Derudover vil Djøf kræve, at der bliver sammenhæng mellem opgaver og ressourcer.

"Der skal ske en politisk prioritering af, hvad er det for opgaver, ministerierne skal lave. Man kan ikke forvente, at man kan levere den samme mængde opgaver med 10-15 procent færre medarbejdere," siger Lars Qvistgaard.

Alle ministerier skal ifølge den seneste finanslov spare fem procent på drift og løn de næste to år - halvdelen allerede på næste års budget.

I alt skal der spares knap én milliard kroner om året i centraladministrationen.