Agent: Nicklas Bendtner havde tilbud fra USA og Kina

Landsholdsangriberen havde chancen for at skrive under med klubber fra USA og Kina, da han valgte Rosenborg.
Nicklas Bendtner har atter fået gang i fodboldkarrieren i Rosenborg. Torsdag aften kan han få spilletid, når landsholdet møder Montenegro på udebane i VM-kvalifikationen.
Nicklas Bendtner har atter fået gang i fodboldkarrieren i Rosenborg. Torsdag aften kan han få spilletid, når landsholdet møder Montenegro på udebane i VM-kvalifikationen. Foto: Liselotte Sabroe/Scanpix

Landsholdsangriberen Nicklas Bendtner havde i begyndelsen af året tilbud fra fodboldklubber i USA og Kina.

Det afslører Bendtners agent, Ivan Marko Benes, til DR Sporten.

Den 29-årige angriber, der i vinter var på kontrakt hos Nottingham Forest i den næstbedste engelske fodboldrække, valgte i stedet at skifte til norske Rosenborg.

- Det var ikke sådan, at han absolut skulle væk i januar-transfervinduet 2017. Der var forskellige overvejelser, siger Ivan Marko Benes til DR Sportens hjemmeside.

- Vi overvejede om, han skulle blive i Nottingham, og der kom også tilbud fra lande som Kina og USA.

- Det var dog aldrig en mulighed at stoppe karrieren helt, fortæller agenten.

Efter flere år uden den store succes i Arsenal, Juventus og Wolfsburg havde Nicklas Bendtner i sommeren 2016 taget et niveaumæssigt skridt ned med skiftet til Nottingham Forest.

Tiden i Nottingham gik dog ikke som ønsket, og pludselig meldte Rosenborg sig på banen. Her er danskeren lige nu holdets topscorer.

- Vi tænkte, at vi stadig kunne nå at redde 2017 forstået på den måde, at Nicklas måske både kunne spille i Europa og spille 25-30 ligakampe i 2017, og så ville han rent sportsligt være tilbage.

- Det er fordelen ved, at man spiller 30 kampe fra marts til december i Norge, siger Ivan Marko Benes.

For en måned siden fik Nicklas Bendtner comeback på det danske landshold med en sen indskiftning i 4-0-sejren over Polen i VM-kvalifikationen.

Torsdag møder Bendtner og det danske landshold på udebane Montenegro i VM-kvalifikationen.

Opgøret fløjtes i gang klokken 20.45.

/ritzau/

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.