Trængsel foran køledisken og kø ved kassen.
Mange er trætte af at skulle bruge tid på at handle ind og siden lave mad. Derfor lader de i stedet arbejdspladsen lave aftensmaden.
På trods af nedskæringer på personalegoderne er der de senere år sket en voldsom stigning i antallet af arbejdspladser, der tilbyder deres medarbejdere 'Katine Take Away'.
I 2006 gav 20-30 danske virksomheder deres medarbejdere mulighed for at tage aftensmad med hjem fra kantinen. I dag er tallet steget til 100, og det er især på sygehusene, at den nemme - og sunde - løsning er blevet et hit.
"Familien i dag er under pres rent tidsmæssigt, så rigtig mange familier sætter pris på at kunne tage lækker mad med hjem, som de ellers ikke har tid til at lave i dagligdagen. Ordningen er også en god måde at blive introduceret til spændende grøntsager, og det kan forhåbentlig have en afsmittende virkning på de generelle kostvaner," siger Gitte Laub Hansen fra Kræftens Bekæmpelse, der er koordinator på projektet Kantine Take Away, til Nyhedsbureauet Newspaq.
Undersøgelser har da også vist, at medarbejderne på en virksomhed både indtager mindre fedt og samtidig spiser mere frugt og grønt på de dage, hvor de bruger Kantine Take Away.
Men det er ikke blot den enkelte medarbejder, der har glæde af den sunde aftensmad. Virksomheden kan også mærke resultaterne af ordningen på bundlinjen.
"Ordentlig mad giver gladere og sundere medarbejdere. Man bliver mindre stresset af ikke at skulle tænke på aftensmad hver dag og dermed også mindre syg. Modelberegninger viser, at virksomheden tjener 30 kroner for hvert måltid, der bliver taget med hjem," siger Gitte Laub Hansen.
Et af de firmaer, der gør brug af ordningen, er medicinalfirmaet Roche, som har været med siden 2005.
I gennemsnit er cirka halvdelen af de ansatte med i ordningen, hvor de har mulighed for at tage mad med hjem fra kantinen to gange om ugen.
Køkkenchef Karina Thønning er selv med på den sunde bølge.
"Jeg er selv mor til to små børn. Det er fantastisk to gange om ugen at vide, at jeg ikke skal handle på vej hjem. Og når jeg kommer hjem, er der bare en hel eftermiddag, hvor jeg ikke skal tænke på mad," siger hun og fortæller, at det især er boller i karry, mexicansk mad og fisk, der hitter hos brugerne.
Bag Kantine Take Away-projektet står blandt andet Kræftens Bekæmpelse, Fødevareøkonomisk Institut og Fødevareinstituttet.