DR fjerner kendt program fra skærmen: Det skal der ske nu
Det konfrontatoriske og faktatjekkende Tv-program skal nu udkomme i lyd og på skrift. Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
DR2-programmet 'Detektor' vil fremover udkomme på radiokanalerne P1, P3 og på dr.dk.

De fleste kender 'Detektor' fra tv, men fremover skal programmet også læses og høres. Det afslørende program, der indtil videre er blevet sendt på DR2, skal i den kommende sæson sendes i radioen og vises og DR's hjemmeside. 

Dermed bliver det blandt andet muligt at læse artikler på dr.dk fra 'Detektor'-redaktionen. Og i starten af april får radiolytterne ligeledes mulighed for at høre programmet på P1, hvor 'Detektor' også startede i 2011. Det skriver DR i en pressemeddelelse.

Andre gange vil man også kunne høre 'Detektor' på radiokanalens mere ungdommelige lillebror; P3. 

'Detektor' kommer med andre ord til at være dér, hvor det giver mening, når det giver mening, mener redaktionschef Judith Skriver fra DR Kultur, Børn og Unge.

- Der er brug for faktatjek hele tiden. Ikke kun en gang om ugen i et tv-program. Derfor vil vi nu udkomme på dr.dk og så dukke op på de kanaler, der passer til historierne, siger redaktionschefen i pressemeddelelsen.

'Detektor'-redaktionen fastslår i samme ombæring, at det faste flow fra tv-programmet fortsætter, men at der nu også er mulighed for at blive opdateret ved at tænde radioen.