Aflytningsavis gav telefon til mordoffers mor

News of the World-redaktør Rebekah Brooks gav en telefon i gave til dræbt piges mor. Telefonen blev aflyttet af skandaleavisen.
Rebekah Brooks er måske ikke så uskyldig i News of the World-skandalen, som hun tidligere har hævdet.
Rebekah Brooks er måske ikke så uskyldig i News of the World-skandalen, som hun tidligere har hævdet. Foto: Polfoto, (AP Photo/Sang Tan, File) / POLFOTO

Nye beviser i sagen mod News of the World, der brugte ulovlige aflytninger og hacking til deres historier, inkriminerer avisens tidligere redaktør Rebekah Brooks.

Det skriver The Guardian.

Brooks har ellers hele tiden hævdet, at hun intet vidste om de ulovlige telefonaflytninger, der blandt andet gik ud over et mordoffers efterladte.

Men nu viser det sig, at en andet mordoffers familie også er blevet misbrugt af News of the World. Moderen til den myrdede pige Sarah Payne, fik en telefon i gave af Brooks - en telefon, der senere er blevet aflyttet af avisens privatdetektiv, Glenn Mulcaire.

Han er specialiseret i at hacke telefonsvarere, hvilket er blevet brugt flittigt på skandaleavisen. Mulcaires notater bliver nu gennemgået grundigt af Scotland Yard, og det er i dem, man har fundet oplysningerne om telefongaven.

Rebekah Brooks afviser stadig alle anklager. Hun var meget inde over dækningen af den otteårige Sarahs mord i juli 2000.

Kilde: The Guardian

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.