Afdød ven af kongehuset forgylder arvinger med millioner
Peter Zobel døde 3. september sidste år. Til højre ses prins Henrik sammen Henriette Zobel ved bisættelsen fra Sankt Pauls Kirke i København. Foto: Liselotte Sabroe og Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix (arkiv)
Der står tæt på 40 millioner kroner plus den private formue og et gods og venter på, at blive delt mellem arvingerne til Peter Zobel.

Ifølge Se og Hør er det formentlig fortrinsvis Peter Zobels fem børn, som kommer til at arve hans formue.

Regnskabet for Peter Zobels selsskab PHZ Holding er afsluttet og offentliggjort. Her viser bundlinjen - og dermed nettoformuen - 38,7 millioner kroner.

Om hans seneste ekshustru, 55-årige Henriette Zobel, får del i pengene står hen i det uvisse, ligesom det er uvist, hvad der står på den afdøde erhvervsmand og godsejers private konti, og hvad salget af godset Bækkeskov Gods kan indbringe.

Godset købte Peter Zobel for godt 20 år siden for 50 millioner kroner. Godset var ifølge Se og Hør ved hans død dog tynget af tinglyste gældsposter på omkring 100 millioner kroner.

Tæt på prins Henrik

Den 81-årige godsejer, hofjægermester og nære ven af kongehuset døde 3. september sidste år efter i mange år, at have været ramt af den livstruende lungesygdom KOL.

Han blev bisat fra Sankt Pauls Kirke i det indre København og blandt gæsterne i kirken var prins Henrik, kronprins Frederik og prinsesse Benedikte.

Peter Zobel var så sent som i maj sidste år på jagttur på Bornholm sammen med prins Henrik og deres venner, Christian Kjær og Fritz Schur.