Advokater: Fire forældre kan give problemer
Arkiv. Familier med fire børn er ikke så sjældent set, men familier med fire forældre er ikke hverdagskost. Men det er en familieform på vej frem, derfor skal lovgivningen også passe bedre til deres behov, mener de Radikale. Foto: Colourbox
Forslag om fælles forældremyndighed til fire forældre, kan skabe yderligere konflikter, siger familieadvokater.

Et barns skolegang, religion og fritidsaktiviteter er blot nogle af de områder, som kan skabe yderligere konflikter, hvis fire forældre skal have fælles forældremyndighed over et barn. Især hvis parrene går fra hinanden.

Det vurderer formanden for Danske Familieadvokater Helle Larsen, efter at De Radikale nu foreslår, at to homoseksuelle par, der har et barn sammen, alle skal have forældremyndigheden.

- Man skal overveje, at der også er et barn, som ikke er en genstand, man kan dividere med fire, siger hun.

Familieadvokaten understreger, at hun har stor forståelse for, at det homoseksuelle miljø har behov for, at retssystemet tager hensyn til udviklingen i familieformer.

- Men når fire voksne skal tage stilling til et barns velfærd, og hvad der er bedst for et barn, så er der et potentiale for flere konflikter, fordi der er flere interessenter, end hvis der er to, der skal blive enige, siger hun.

Derfor er det vigtigt i et lovgivningsarbejde omkring det her, at man sørger for, at barnets bedste bliver sikret, så der ikke er børn, der lider unødvendig overlast i forbindelse med konflikter mellem parterne i de her sager, siger Helle Larsen.

Helle Larsen oplever mange områder, hvor der ofte opstår konflikter i sit arbejde som familieadvokat.

- Hvilken religion skal barnet have, hvilken skole skal barnet gå på, hvilke fritidsaktiviteter skal barnet have, hvornår skal barnet komme hjem om aftenen. Det er man nødt til at blive enige om, siger hun.

- Ikke bare i forbindelse med brud, men også i den løbende daglige hverdag, siger Helle Larsen.

De Radikaldes ligestillingsordfører Sofie Carsten Nielsen begrunder forslaget med, at man skal have de samme rettigheder i Danmark uanset ens baggrund.