Advokat: Samuelsen kan næppe straffes
Anders Samuelsens betaling af en nærtstående persons narkogæld er ikke strafbar, vurderer advokat. Foto: Liberal Alliance
Det er ikke strafbart at betale narkogæld, sådan som Liberal Alliances formand har gjort, vurderer forsvarsadvokat, Thorkild Høyer.

Liberal Alliances leder Anders Samuelsen kan ikke blive straffet for at have betalt en narkogæld for en nærtstående person.

Det vurderer Thorkild Høyer, der er forsvarsadvokat og specialist i straffesager.

"Det er ikke et strafbart forhold, fordi den kriminelle handling er gennemført. Og Samuelsen hjælper blot en ven ud af en knibe," siger han til Newspaq med henvisning til, at pengene fra Samuelsen betaler til en kriminel handling, der allerede er sket.

Samuelsen har selv erkendt, at han har hjulpet en person i sin nære omgangskreds med at betale en gæld til en pusher på mellem 10.000 og 20.000 kroner.

Men Liberal Alliances leder burde have overladt sagen til politiet, mener Thorkild Høyer.

"Man kan diskutere, om det er moralsk anløbent, og om ikke Anders Samuelsen og vennen burde være gået til politiet. Det er jo det, som man opfordrer alle mulige andre til at gøre," siger han.

Formand for Det Konservative Folkeparti, Lars Barfoed, oplyser i en pressemeddelelse søndag eftermiddag, at han som justitsminister fik sin stab til at hjælpe Anders Samuelsen med at få kontakt ledelsen i Sydøtsjyllands Politi i sagen.

Og på det kendte grundlag ser politisk kommentator og tidligere konservativ justitsminister Hans Engell ingen grund til at kritisere Lars Barfoed.

"Ministre får mange henvendelser fra både folketingspolitikere og borgere i forskellige sager. Og så ekspederer man dem videre til forskellige myndigheder. Det gjorde jeg også i min tid som justitsminister. Så jeg mener, Barfoed har handlet helt korrekt i den her sag," siger Hans Engell til Newspaq.