home a/s DRIVING HOME FOR CHRISTMAS: Danskerne kører julen hjem på 77 kilometer
Danskerne kører i snit 77 kilometer hjem til jul - men fire ud af ti danskere er allerede fremme, da julen holdes hjemme. Hver femte af os VIL holde jul derhjemme. 3 % rejser udenlands i år
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
Den kendte julesang 'Driving home for Christmas' vidner om, at mange er på farten juleaften, og ejendomsmæglerkæden Home har nu fået danskerne til at sætte kilometer på, hvor langt de skal rejse for at fejre juleaften med familie og venner i år.

Først og fremmest er det et stort flertal i undersøgelsen, der svarer, at de holder jul i år - nemlig 97 % af de adspurgte - viser en repræsentativ spørgeundersøgelse blandt 2.011 voksne danskere om vores julevaner, som analyseinstituttet YouGov har gennemført for ejendomsmæglerkæden Home.

Besvarelserne viser, at der er livlig transport i biler, med busser og tog for at nå frem blandt dem, der skal holde jul.

50 % skal på farten - flest (16 %) skal dog kun op til 10 kilometer væk. 10 % rejser over 100 kilometer, og i snit er transporten for at holde juleaften ca. 77 kilometer hver vej. Her er dem, der holder jul uden for landets grænser ikke regnet med.

Danskerne uden børn men også de yngre familier med børn under 6 år er mest på farten - ca. 88-90 kilometer i snit for at nå frem til juletræ, gaver, julemad og -knas og samvær med familie og venner.

3 % af danskerne ved ikke, hvor langt de skal rejse i år for at holde jul.

Hver fjerde juler derhjemme

Undersøgelsen viser også, at mange danskere kan lade julefreden sænke sig uden at flytte sig. Mange danskere holder nemlig jul derhjemme - 42 %.

Til gengæld er det få, der rejser udenlands i julen - kun 3 %.

Besvarelserne viser, at det især er de 50-59 årige, der er juleværter - her er det 54 %, der svarer, at de holder jul hjemme. Omvendt er det blandt de yngste (18-29 år), at de færreste lægger hjem til juleaften - her er det præcis hver tredje.

"Mens man stadig er ung, bor mange ret småt fx på kollegie eller i en lille lejlighed, og en del af dem holder jul i deres forældres hjem - både fordi de ikke rigtig har plads til juletræ og gæster, men nok også fordi, at en del yngre mennesker forbinder en 'rigtig' jul med deres barndomshjem og at komme hjem på juleferie," siger Mads Ellegaard, relationschef i Home-kæden.

Undersøgelsen fra Home og YouGov, som er gennemført i uge 50-51 2017, viser også, at det oftest er dem uden børn, der drager afsted i 'julekanen' for at holde juleaften.

Kun 26 % af de 18-45 årige uden børn svarer, at de holder jul hjemme i år.

FAKTA: Mere om danskernes julevaner - hver 5. VIL holde jul hjemme

Blandt voksne danskere, der fejrer jul i år, svarer 22 %, at det betyder alt for dem at holde jul hjemme. De kan ikke forestille sig ikke at holde jul hjemme.

Det er mest kvinder, der svarer, at det betyder alt for dem, at fejre jul hjemme (25 %) mens det for mændene til sammenligning er 19 %.

For langt de fleste er det dog ikke så vigtigt, hvor de fejrer julen. 58 % svarer i undersøgelsen fra YouGov for Home, at de lige så gerne holder jul hjemme som hos familie og/eller venner.

12 % svarer, de helst vil holde jul ude hos venner eller familie.

Kilde: YouGov for Home, uge 50-51, 2017

OBS:
Dette er en pressemeddelelse leveret af Via Ritzau.
via Listen To News