Advarsel mod farligt stof i slankeprodukter

Vær opmærksom, hvis du køber slankeprodukter over internettet. Flere produkter kan indeholde stoffet sibutramin, som er sundhedsfarligt.
Undgå slankeprodukter, hvis du vil tabe dig.
Undgå slankeprodukter, hvis du vil tabe dig. Foto: Colourbox

Januar er per definition en måned, hvor mange forsøger at tabe sig. Men man skal passe på med at tage en nem genvej via udenlandske slankeprodukter.

Lægemiddelstyrelsen advarer specielt mod slankeprodukter, som er købt over internettet.

Det drejer sig blandt andet om produkter, som for eksempel te, kaffe, milkshake og juice, som kan indeholde stoffet sibutramin.

Sibutramin påvirker signalstoffer i hjernen, hvilket hæmmer appetitten. Bivirkningerne af stoffet kan være alvorlige og kan vise sig som hjertebanken, forhøjet blodtryk, hedeture, forstoppelse, kvalme, søvnbesvær, hovedpine, angst, svedtendens og smagsforstyrrelser.

Lægemiddelstyrelsen har sammen med andre europæiske myndigheder fundet mere end 40 forskellige produkter med udeklareret sibutramin i 2011.

Alle godkendte sibutramin-produkter blev suspenderet fra det europæiske marked i januar 2010. Risikovurderingen viste, at risikoen for hjerte-kar-sygdomme er større end de sundhedsmæssige fordele, der opnås ved vægtreduktion med sibutramin.

Man kan dog stadig købe produkter indeholdende sibutramin, og forbrugerne har derfor meget dårlige muligheder for gennemskue, hvad der er fup, og hvad der er fakta.

Lægemiddelstyrelsen opfordrer på den baggrund forbrugerne til at være meget varsomme ved køb af slankeprodukter over internettet.

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.