Årets Tour er den reneste i lang tid

Touren i år har været nervepirrende spændende, men den har også været den reneste i mange år, når det kommer til doping, siger eksperter.
Cadel Evans' sejr i går er med til at bevise, at Tour de France er blevet renere, når det kommer til doping.
Cadel Evans' sejr i går er med til at bevise, at Tour de France er blevet renere, når det kommer til doping. Foto: PDJ/AP / POLFOTO

Der har længe været en kedelig sammenhæng mellem cykelsport og brug af doping. Men lige præcis i år, har Tour de France-rytterne vist, at den rigtige cykelsport er på vej tilbage.

Touren har nemlig været den reneste i mange år, vurderer flere eksperter, ifølge sporten.dk.

Især australske Cadel Evans' mirakel-præsation i går, er med til at underbygge det, siger Frédéric Grappe, læge i biomekanik og tidligere træner for FDJ. Han mener ligefrem, at årets Tour har været et af de reneste løb nogensinde.

"Cadel Evans' præstation er den bedste måde at måle det på. Han har været stabil i de seneste otte år, og han har ikke gjort det bedre end i de seneste år. Det er The Schlecks og Contador, der er blevet langsommere," siger han til Le Journal du Dimanche.

"Vi har set rigtig cykling, som cykling altid burde se ud," understreger han videre.

Han siger, at rytternes tider på opstigningen har været langsommere end tidligere, og det er med til at underbygge, at det nu er yt at dope sig.

Armand Mégret er cheflæge for det franske cykelforbund. Han mener, at især Alpe-d'Huez-etapen siger meget om dopingsituationen.

"Opstigningen til Alpe-d'Huez var afslørende. De udslidte ansigter hos Pierre Rolland og Alberto Contador og Thomas Voeckler, der måtte betale prisen for hans hårde arbejde," siger han.

Også Michel Audran, der er farmakolog og kendt doping-kritiker, støtter op om, at Touren er blevet renere.

På årets Tour har der indtil videre kun været en positiv dopingprøve.

Kilde: Sporten.dk

Følg os på Facebook

Så får du nyheder direkte leveret, og kan deltage i debatten på vores artikler.