AaB-chef: Kuhn var forpligtet til at gribe Malmö-chance
Allan Kuhn (til venstre) forlader jobbet som assistent for Lars Søndergaard og bliver cheftræner i Malmö FF. Foto: SCH?TZE REN?/FOTOGRAF RENZ SCHYTZE
Allan Gaarde kalder det "godt gået", at Allan Kuhn har landet cheftrænerjob i en af Nordens største klubber.

AaB havde meget gerne holdt fast i assistenttræner Allan Kuhn, der nu skal være cheftræner i Malmö FF.

Superligaklubbens sportsdirektør, Allan Gaarde, ærgrer sig, men AaB-chefen erkender, at der ikke var det store at tænke over for hverken AaB eller Kuhn.

- Når man er assistenttræner og bliver tilbudt en stilling som cheftræner i Malmö FF - som er en kæmpe klub, pt. en af de største i Skandinavien og har spillet Champions League-gruppespil to år i træk - så er man nærmest forpligtet til at tage den chance.

- Det er enormt godt gået af Kuhn, at han er blevet tilbudt den rolle, siger Allan Gaarde.

Bortset fra et par år, hvor 47-årige Allan Kuhn var cheftræner i FC Midtjylland og et smut forbi Randers FC, har Malmös nye træner siden 2004 været en del af trænerstaben i AaB.

Derfor er det en rutineret træner, der takker af som assistent for Lars Søndergaard i Aalborg-klubben.

- Vi er meget kede af at miste Kuhn. Alle ved, hvor meget pris vi sætter på ham. Han er meget dygtig, passioneret og har masser energi, og vores trænerteam fungerede godt, så det er en skam, at vi mister ham.

- Men vi ville heller ikke stå i vejen. Kuhn har været loyal gennem mange år, så han skulle have chancen, siger Allan Gaarde.

Allan Kuhn efterlader et hul i trænerteamet, men det bliver fyldt ud af U19-træner Jacob Friis. Derudover indgår rutinerede Poul Erik Andreasen og Poul Buus som en del af staben omkring holdet.

- Vi skal lige overveje, hvad der skal ske. Det er meget naturligt, at Jacob Friis, som har været med omkring superligatruppen, bliver assistenttræner på fuld tid. Hvad vi ellers gør, skal vi lige vurdere, siger Allan Gaarde.

AaB har modtaget en økonomisk kompensation for Allan Kuhn, men der er ikke tale om et stort beløb.

- Trænerskifter og spillerskifter er to forskellige verdener, konstaterer Gaarde.

Jobbet som cheftræner i Malmö FF blev ledigt i december, da norske Åge Hareide stoppede for at blive landstræner for Danmark.

/ritzau/