A-kasse: Sass misforstår det hele
Foto: Socialdemokraterne.dk
Det er helt hen i vejret, når Henrik Sass Larsen opfordrer ledige til at søge job uden for deres branche. Det krav findes allerede.

I dag siger den socialdemokratiske gruppeformand Henrik Sass Larsen til Avisen.dk, at ledige på dagpenge skal søge job i alle brancher og kigge uden for deres eget fag.

Men den melding giver direktør i FTF's A-kasse, Michael Darmer ikke meget for.

- Jeg tror sådan set, at der er et eller andet, Henrik Sass Larsen har misforstået. Fordi det er allerede et krav i lovgivningen, at man fra dag 1 skal søge udenfor egen branche og geografisk bredt. Og det er også mit indtryk, at det gøre vores medlemmer også, siger Michael Darmer til Newspaq.

Han mener, det er noget helt andet, som skal løse problemet for de arbejdsløse.

- Det korte og lange er, at der er mangel på job. Vi er i en krisesituation, hvor der er færre job, og flere der gerne vil have et job. Det er ikke et spørgsmål om, at man ikke søger bredt nok, eller at man ikke søger uden for egen branche, siger Michael Darmer.

Han mener desuden, at det er fuldstændig urealistisk at tro, at faglærte står først i køen til et job på eksempelvis en café.

- Pointen er, at i sådan et job, der foretrækker arbejdsgiverne typisk unge, ufaglærte, og så nytter det jo ikke noget, at du kommer som 45-årig socialrådgiver og gerne vil have et tjener job. Du kommer simpelthen ikke i betragtning, mener Michael Darmer.

Henrik Sass Larsen erkender da også, at det er svært at finde beskæftigelse i øjeblikket. Men understreger over for Avisen.dk, at man som ledig er forpligtet til at tage et hvilket som helst job, man får mulighed for.

- Jeg siger ikke, det er nemt og at man bare kan gå hen og få et job. Jeg ved godt, det er svært. Jeg siger bare, hvis man får muligheden, når man står og er ved at falde ud af dagpengesystemet og bliver tilbudt beskæftigelse uden for ens eget fag, så synes jeg, man skal tage imod det tilbud, siger Sass Larsen til Avisen.dk.