Administration 

Guide til sunde sportsaktiviteter for hele familien

Forbrugerguides
Familie der spiller disc golf

Indeholder sponsorerede links

Sommeren og sommerferien er den perfekte tid at skabe mindeværdige oplevelser med familien, og en af de absolut bedste måder at skabe oplevelser, der styrker familiebåndet, er gennem sportsaktiviteter.

Sport giver motion, forebygger en lang række sygdomme og øger livskvaliteten. Derfor er det en rigtig god idé, hvis i sammen i familien kan finde nogle sportsaktiviteter, så i alle kan få gavn af sportens kvaliteter. 

I denne artikel vil vi give dig nogle bud på sportsaktiviteter, der er sjove for hele familien.      

Hvorfor er fysisk aktivitet vigtigt?

Det anbefales, at vi alle er fysisk aktive mindst en halv time hver dag. Det spiller ikke en stor rolle, hvilken fysisk aktivitet det er, så længe der indgår bevægelse. Det er derimod vigtigt at finde en eller flere aktivitet, der passer ind i din og din families hverdag, og som I synes er sjove at dyrke. Det øger nemlig chancen for, at I bliver ved med at være fysisk aktive.

Forebyg livsstilssygdomme

Der er mange studier, der viser, at regelmæssig fysisk aktivitet forbedrer din sundhed, velvære og øger din og din families livskvalitet. Derudover er fysisk aktivitet også med til at forebygge livsstilssygdomme såsom:

  • - Hjertekarsygdomme
  • - Type 2-diabetes.
  • - Apopleksi – blodprop eller blødning i hjernen
  • - Overvægt

Det er også bevist, at fysisk aktive personer i mindre omfang bliver ramt af stress og depression, og at fysisk aktive personer generelt lever længere.

Der er altså mange gode grunde til at være fysisk aktiv!

Disc golf er sjovt for hele familien

Måske har du hørt om disc golf, der er en kombination af klassisk golf og frisbee. Disc golf kan spilles af hele familien, og spilles på én af de over 100 disc golf baner, der findes i landet.

Tryk her og find en disc golf bane nær dig.

Disc golf er de seneste år blevet en utrolig populær sport herhjemme. Stigningen af spillere er specielt sket under coronaepidemien, hvor disc golf var en rigtig god måde at dyrke sport og fællesskab med afstand.

Disc golf er en sund og nem sport at komme i gang med, og foruden frisk luft, så giver disc golf; aerob træning, øget koncentrationsevne og mental stimulering.

Alle fitnessniveauer og aldersgrupper kan være med, og det er samtidig en super billig sport at komme i gang med.

Til disc golf anbefaler vi, at du køber et disc golf sæt.

Disc golf sæt fra Hobbysport er det perfekte begyndersæt.

Hobbysport discgolf

Disc golf sæt fra Hobbysport er et ’must have’ for at komme i gang med disc golf.

Fordele ved et disc golf sæt fra Hobbysport:

  • - Indeholder de tre standard discs: Driver (til lange kast), Midrange (til mellemdistance kast) og Putter (til at ramme kurven)
  • - Stærke farver som du let kan finde dine discs i naturen.
  • - Anvendt af tusindvis af disc golf spillere

Prøv dette Disc Golf sæt

 

Roundnet er en ny og sjov havesport til have og strand

En anden fantastisk sjov sportsaktivitet for hele familien er spillet roundnet. Roundnet går også under navnet Spikeball, og er en amerikansk sport, der de seneste år også er blevet populært i Danmark og resten af verdenen.

Roundnet er udsprunget som et alternativ til beachvolley, hvor man på samme måde som beachvolley spiller 2 mod 2, men i stedet for at få bolden over nettet, så skal man i roundnet slå bolden ned i nettet.

Tryk her for at læse mere om roundnet.

Vi anbefaler, at du bruger:

Hobbysport roundnet

Roundnet fra Hobbysport

Fordele ved brug af denne:

  • - Komplet sæt med net, fødder, 3 bolde, pumpe og regelmanual
  • - Rigtig godt ’bounce’ i nettet
  • - Medfølger en praktisk sportspose, så det let kan transporteres
  • - Kan anvendes af alle

Se alt om vores Roundnet anbefaling

Det vigtigste er at holde sig aktiv

Nu har vi givet dig et par bud til nogle sjove og alternative sportsaktiviteter, men det vigtigste er i det store hele bare at holde sig aktiv. Vi har anbefalet disc golf og roundnet, men det er også helt fint at bare gå en tur, lave havearbejde eller noget helt tredje. Alle aktiviteter med bevægelse forbedrer konditionen og aktiviteter med styrketræning øger muskelstyrken.

Man behøver dog ikke nødvendigvis at skulle iklæde sig trænings- eller fitnesstøjet. Dagligaktivitet som at tage trapperne eller cykle på arbejde giver også en stor mængde motion, der forbedrer dit helbred og øger din livskvalitet.